Önce demiryolları şimdi de havaalanı: Fransa'da bomba alarmı

Önce demiryolları şimdi de havaalanı: Fransa'da bomba alarmı
2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Fransa Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı verildi. Güvenlik önlemleri çerçevesinde havalimanı tahliye ediliyor.

2024 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Fransa'da büyük bir güvenlik krizi yaşanıyor. Önce demiryollarına yönelik düzenlenen devasa saldırıların ardından, şimdi de Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı verildi. Güvenlik önlemleri çerçevesinde havalimanı tahliye ediliyor.

banliyo-treni-sncf-pariste-net-2-001.jpg

Basel-Mulhouse Havaalanı, bomba alarmı nedeniyle güvenlik protokolleri kapsamında boşaltılmıştı ve uçuş operasyonları geçici olarak durdurulmuştu. Ancak saat 13:40 itibarıyla havaalanı, rutin güvenlik kontrollerinin ardından faaliyetlerine yeniden başladı. Paris’teki Olimpiyat Oyunları öncesi güvenlik önlemleri artırılırken, bu sabah hızlı tren ağına sabotaj düzenlendi. Fransız yetkililer, Olimpiyat açılışına saatler kala hızlı tren hatlarına yönelik koordineli bir sabotaj saldırısının gerçekleştirildiğini duyurdu. SNCF, üç ayrı hat üzerinde kundaklama ve yangın olaylarının yaşandığını açıkladı.

800 BİN YOLCU ETKİLENDİ

Paris ve diğer şehirlerdeki hızlı tren seferleri bu sabah itibarıyla iptal edildi ve istasyonlarda uzun kuyruklar oluştu. SNCF, 800 bin yolcunun sefer iptallerinden etkilendiğini belirtti. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, Olimpiyatlar öncesinde yaşanan aksaklıklarla ilgili X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Fransa'nın batı, kuzey ve doğusundaki tren seferlerinin "kötü niyetli eylemlerden" etkilendiği belirtildi.

TRENLER FARKLI HATALARA YÖNLENDİRİLDİ

yeni-proje-2024-07-26t120852-259.png

SNCF, Belçika ve Londra'ya giden trenlerde de aksaklıkların yaşandığını ve yüksek hızlı tren ağını aksatmayı hedefleyen büyük saldırı nedeniyle trenlerin farklı hatlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada, demiryolu ulaşımındaki aksaklıklardan etkilenen yolculara bildirim yapılacağı ve mümkün olan tüm yolcuların seyahatlerini ertelemeleri istendi.