Ortadoğu’da savaş rüzgarları esiyor! ABD savaş gemileri o bölgeye hareket etti

Ortadoğu’da savaş rüzgarları esiyor! ABD savaş gemileri o bölgeye hareket etti
Ortadoğu’da savaş rüzgarları esmeye devam ediyor. İsrail'in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırının ardından tansiyon yükselirken ABD savaş gemileri bölgeye hareket etti.

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırının ardından Ortadoğu’da savaş rüzgarları esmeye başladı. İsrail basınına göre, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Şükür’ün hedef alındığı kaydedildi. Gerilim had safhadayken ABD’nin hamlesi de dikkatleri çekti.

Amerikan donanmasına ait savaş gemilerinin Lübnan kıyılarına doğru hareket etmesi gerilimi iyice tırmandırırken Beyaz Saray, İsrail ve Hizbullah arasında bir savaşın kaçınılmaz olmadığına ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

abd.png

“3,5 YILDIR DİPLOMASİYE İNANDIĞINI GÖRDÜNÜZ”

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısının ardından ABD'den art arda açıklamalar yapıldı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, söz konusu saldırı hakkında detaylı bilgilere sahip olmadığını ileterek bu konuyu İsrailli muhataplarıyla görüştüklerini ifade etti.

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jean-Pierre, İsrail ile Lübnan arasında artan gerilimin çözülmesinin yolu olarak diplomasiyi gösterdi ve "Topyekün bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz. Biz halen bunun önlenebilir olduğuna inanıyoruz. Başkan Biden'ın 3,5 yıldır diplomasiye inandığını gördünüz, özellikle Mavi Hat bölgesinde" ifadelerini kullandı.

Jean-Pierre, İsrail-Lübnan arasında bulunan söz konusu bölgelerde diplomatik çözümün mümkün olduğunu ve bu yol tercih edilirse İsrailli ve Lübnanlı vatandaşların evlerine güven içinde dönebileceklerini belirtti.