Putin tehditler savurdu: Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır | Son dakika

Putin tehditler savurdu: Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır | Son dakika
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın güneydeki saldırısının başarılı olamayacağını ifade ederek tehditler savurdu. Putin, "Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın güneyde bulunan topraklara yönelik saldırısının Rusya’nın istikrarını sarsma amacı taşıdığını fakat bu amacının başarıya ulaşamayacağını ifade etti. Putin, pazartesi günü gerçekleştirdiği açıklamada, Ukrayna'nın sınırdaki saldırılarının Rus güvenlik güçleri tarafından etkili bir şekilde karşılık bulacağının altını çizdi.

putin.png

Putin, üst düzey güvenlik yetkilileri ve valilerle yaptığı toplantıda, Ukrayna'nın askeri kayıplarının git gide arttığını ve bu kayıpların içinde en iyi birliklerinin de bulunduğunu belirtti. Putin, konuya ilişkin "Düşman kesinlikle layık bir karşılık alacaktır ve karşı karşıya olduğumuz tüm hedeflere hiç şüphesiz ulaşılacaktır." ifadelerini kaydetti.

Rusya'nın Kursk valisi, Ukrayna’nın bu bölgede bulunan 28 yerleşim yeri üzerinde kontrol sağladığını ve Ukrayna güçlerinin 6 Ağustos'ta başlayan saldırılarda Rus topraklarına 12 kilometre (7.4 mil) kadar ilerlediğini aktardı.