Rus Yetkili Ukrayna’nın Yok Olacağını iddia etti Tarih açıkladı

Rus Yetkili Ukrayna’nın Yok Olacağını iddia etti Tarih açıkladı
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın varlığının sona erebileceğini ileri sürerek tarih verdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesinin planlandığı 2034 tarihine kadar Ukrayna varlığının sona erebileceğini öne sürdü.

Medveyev, yaptığı açıklamada, “NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıkça Ukrayna'nın 2034 yılında ittifaka katılmasının olumlu bir senaryo olacağını söylemesi tesadüf değil. Bu da asla katılmayacağı anlamına geliyor” ifadelerini kaydetti.

Söz konusu tarihe kadar NATO’nun mevcut liderlerinden hiçbirinin görevde kalmayacağını söyleyen Medveyev, “Büyük olasılıkla Ukrayna da artık var olmayacak” açıklamasında bulundu.

rusya.png

Rus yetkili, NATO'nun Ukrayna'yı Rusya'yı yok etmenin bir aracı haline getirmekten başka bir çıkarı olmadığını ifade ederek, “Sovyetler Birliği'nin çöküşünden hemen sonra iktidara gelen Ukraynalı aptallar, devletlerini bizi birleştiren her şeyin inkârı üzerine inşa etmeye çalıştılar.” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı liderlerin uyguladıkları politikaların kötü niyetli, alaycı ve iğrenç olduğunu ifade eden Medveyev, Ukrayna’nın hemen hemen her başkanının bu politikalara bağlı olduğunu savundu.

ukrayna-zelenski.png

NATO Genel Sekreteri olarak Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin atanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Medveyev, NATO Genel Sekreteri’nin kim olduğunun Rusya için bir fark yaratmadığını belirtti ve Rutte için, “O, bağımsızlıktan yoksun bir memur, Washington'daki kümes tarafından kendisine söylenenleri itaatkar bir şekilde tekrarlayan renkli konuşan bir papağan.” ifadelerini kullandı.

Medveyev, Rutte’nin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile dostluğunu kasıtlı olarak vurgulayan sıradan bir Avrupalı bürokrat olduğunu ifade etti ve “Tam da sistemik bir Atlantikçi ve Rus düşmanı olarak yeni Genel Sekreter olarak atanmıştır. Kendisinden nasıl davranması isteniyorsa öyle davranacaktır: ittifakın genel siyasi çizgisine uygun olarak aptalca saldırgan açıklamalara damga vuracaktır.” söyleminde bulundu.

zelenski.png

“Rusya açısından, kilit kararlar NATO üyesi devletler tarafından değil, bir ABD tarafından alındığı için hiçbir şey değişmeyecektir.” açıklamasını yapan Medveyev, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Rusya’nın ulusal çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.