Rusya'dan çirkin propaganda! "Sen neyden yapılmışsın?"

Rusya Savunma Bakanlığı askere gitmeyen veya gitmek istemeyen erkekleri erkek olmamakla suçladığı skandal bir cinsiyetçi propaganda videosu yayınladı. Görüntüler infiale yol açtı!

Rusya Savunma Bakanlığı yayınladığı skandal propaganda videosuyla LGBTQ+'ları hedef aldı.

ruskiruski.png

Skandal videonun mottosu, "Sen neyden yapılmışsın?" oldu.

Videoda erkeklerin "erkek gibi" görünmesi ve yaşaması gerektiğinin sübliminal mesajı verilirken, cinsel yönelimi farklı olanlar ve ülkesi için savaşmayı reddedenler ile onların kabul ettiği "erkek" normlarına uymayan kişiler çirkince hedef gösterildi.

rr2.png

Bu propaganda videosu özellikle LGBTQ+'ları ve onları destekleyen kesimi hedef gösterdiği için pek çok kişi tarafından tehlikeli bulunarak büyük bir infiale yol açtı.

rr1.png

DAHA ÖNCE DE "ARKADAŞINI ASKERE YAZDIR, 100 RUBLEYİ AL" KAMPANYASI YAPILMIŞTI

Skandal propaganda videosu ile Rusya, Ukrayna savaşında askere gitmek için can atan kitlelerin oluşmasını amaçlıyor. Daha önce Rusya'nın Tataristan Özer Cumhuriyeti'nde de "Arkadaşını askere getirmeye ikna et 100 rubleyi kazan!" kampanyası yapılmıştı.

Bu çalışmaların Rusya'nın askeri gücüne ne denli katkı sağlayacağı ise merak konusu.

BÜYÜK TEZAT: BİR YANDAN LGBTQ+ DÜŞMANLIĞI, ÖTE YANDAN LGBTQ+'LARI ELEŞTİRENLERE KARŞI DÜŞMANLIK

ir1.png

Rusya'nın bu tutumu gibi İrlanda'da transeksüelleri desteklemediği için tutuklanması istenen bir kişinin babasının polislere tepkisi de gündeme düştü. Her iki olayda da eksende LGBTQ+'ların özne olması dikkat çekti. Rusya LGBTQ+'ları yererken, İrlanda ise transeksüelleri desteklemeyenlere karşı gözaltı kararı alabilmesiyle gündemde. Her iki uç görüşün de dengenin sağlanamaması açısından aklıselimlerce olumsuz eleştiri konusu oldu.