Rusya'dan İngiliz Düşünce Kuruluşlarına Yaptırım Kararı

Rusya'dan İngiliz Düşünce Kuruluşlarına Yaptırım Kararı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere merkezli düşünce ve danışmanlık kuruluşlarının temsilcileri hakkında yaptırım kararı aldığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Chatham House gibi tanınmış kurumların da yer aldığı 32 kişinin bu yaptırımlardan etkileneceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Londra'nın Rusya karşıtı politikalarını sürdürdüğü, haksız yaptırım kısıtlamalarını aktif olarak uyguladığı ve "yalan ve ikiyüzlülüğe" dayalı bir bilgi ve propaganda kampanyası yürüttüğü ifade edildi. Açıklamada, Birleşik Krallık'taki analitik merkezler, danışmanlık kuruluşları ve benzer yapıların, Batı'nın Rusya karşıtı politikalarını destekleyen değerlendirmeler ve görevler sağladığı vurgulandı.

ch1.jpg

Rus yetkililer, bu tür kuruluşların, kamu medyası ve internet aracılığıyla Rusya'nın itibarsızlaştırılmasına yönelik dezenformasyon yaydığını ve ülkenin iç siyasi durumunu istikrarsızlaştırmak amacıyla koşullar yarattığını belirtti. Bu nedenle, söz konusu yapıların temsilcilerinin Rusya'ya girişlerinin yasaklandığı ifade edildi.

Yaptırım kararı alınan kişiler arasında Forward Strategy Limited, Institute for Statecraft, Media Diversity Institute, Toro Risk Solutions, Chatham House, Open Knowledge Foundation, Privacy International, Peace Child International ve Aga Khan Foundation gibi kuruluşların yetkilileri yer alıyor.