Sicilya açıklarında lüks tekne battı: İngiliz milyarder ve kızı aranıyor

Sicilya açıklarında lüks tekne battı: İngiliz milyarder ve kızı aranıyor
Sicilya açıklarında batan 56 metre uzunluğunda lüks Bayesian adlı teknede İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah Lynch’in akıbeti hala belirsiz. Şiddetli fırtına sonucu batan teknede 22 kişiden 15’i kurtarıldı, bir kişi hayatını kaybetti.

İtalya’nın Sicilya açıklarında, 56 metre uzunluğundaki lüks Bayesian adlı tekne, şiddetli fırtına sonucu battı. Teknede bulunan İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch’in akıbeti belirsiz. Fırtına, teknedeki demiri kırarak teknenin dengesini bozdu ve tekne, Palermo’nun yakınlarındaki Porticello kasabasının açıklarında battı.

22 KİŞİDEN 15'İ KURTARILDI

f18209e0-5e84-11ef-8c32-f3c2bc7494c6-jpg.webp

Fırtına sırasında teknede bulunan 22 kişiden 15’i kurtarıldı, bir kişi yaşamını yitirdi. Kurtarılanlar arasında bir yaşındaki İngiliz bebek de var. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazda bulunan cansız bedenin kimliği henüz açıklanmadı. Lynch’in eşi Angela Bacares’in adına kayıtlı olan teknenin, Bacares’in de kurtarıldığı bildirildi.

72 METRELİK YELKEN DİREĞİ KIRILDI

Tekne, İngiltere’de kayıtlı olup, 2008 yılında İtalyan Perini Navi tarafından yapılmış. 6 kamaralı tekne, haftalık 195.000 euroya kiralanabiliyor. Teknede 12 yolcu kapasitesi bulunuyor. Fırtına nedeniyle teknede oluşan hasar, 72 metrelik alüminyum yelken direğinin kırılmasına yol açtı.

KURTARILAN YOLCULAR TEDAVİ GÖRÜYOR

Gezi, Lynch tarafından iş arkadaşları için organize edilmişti. Uluslararası yardım ekipleri, Hollanda bandıralı bir gemi ve diğer kurtarma araçları, fırtınadan sonra kaybolan tekneyi bulmak için çabalarını sürdürüyor. Kurtarılan yolcuların, hastanede tedavi gördüğü ve kayıp arkadaşları için üzüntülerini dile getirdikleri bildirildi.