Sicilya'da batan süper yatın kaptanına 'çoklu cinayet' soruşturması

Sicilya'da batan süper yatın kaptanına 'çoklu cinayet' soruşturması
Sicilya’da batan lüks yatın kaptanına “çoklu cinayet” suçlaması! Kazanın ardından Kaptan James Cutfield’ın sorgusu sürüyor.

Sicilya'nın Palermo açıklarında batan süper yat "Bayesian"ın kaptanı James Cutfield hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yeni Zelandalı kaptan, 19 Ağustos'ta meydana gelen felakette hayatını kaybeden 7 kişinin ardından "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" suçlamalarıyla karşı karşıya.

7 CESET DETAYLI OTOPSİYE GİRECEK

1200x675-cmsv2-310b134d-8d29-50be-bd26-89dbc7428d1d-8676076.webp

Olayda İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nın da aralarında bulunduğu 22 kişiden 7'sinin hayatını kaybettiği kazada, kaptan Cutfield, geminin batışına dair kritik sorulara yanıt verdi. Tender kapısının açık olup olmadığı, hareketli orta bordanın durumu ve otomatik batma sinyalinin neden geciktiği gibi konularda sorgulandı. Soruşturma, kaptan ile mürettebat arasındaki hava durumu uyarıları ve geminin kapılarının mühürlenmesi gibi önemli detayları da mercek altına alıyor. Otopsi incelemeleri bu hafta Palermo'da başlayacak ve 7 kurbanın cesetleri detaylı şekilde incelenecek.