Starmer kınadı: İngiltere Southport'ta çatışma yaşandı, 39 polis yaralı

Starmer kınadı: İngiltere Southport'ta çatışma yaşandı, 39 polis yaralı
İngiltere'nin Southport kasabasında Pazartesi günü üç kız çocuğunun bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Salı akşamı düzenlenen protesto gösterisinde aşırı sağcı bir grup polisle çatıştı. Çatışmalarda 39 polis yaralandı.

BBC'de yer alan habere göre İngiltere'nin Southport kasabasında, üç kız çocuğunun bıçaklı saldırıda öldürülmesinin ardından Salı akşamı düzenlenen protesto gösterisinde şiddet olayları çıktı. Göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmada 39 polis yaralandı; 12'si olay yerinde tedavi edilirken, 27'si hastaneye kaldırıldı ve sekizinin durumu ağır.

463cb1e0-4ed8-11ef-aebc-6de4d31bf5cd-jpg.webp

GÖSTERİLERİ AŞIRI SAĞCI BİR GRUBUN YAPTIĞI BİLİNİYOR

Göstericiler arasında aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği hareketine mensup kişilerin bulunduğu düşünülüyor. Olaylarda bir polis minibüsü yakıldı ve bir dükkan yağmalandı. Başbakan Keir Starmer, göstericilerin anma törenini şiddet ve eşkıyalıkla gasp ettiğini belirterek kınama yaptı ve hukuki işlem başlatılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Yvette Cooper ise olayları "dehşet verici" olarak nitelendirdi. Saldırıda hayatını kaybeden çocuklar Alice Dasilva Aguiar (9), Bebe King (6) ve Elsie Dot Stancombe (7) olarak açıklandı; beşi ağır olmak üzere sekiz çocuk ve iki yetişkin yaralandı. Saldırının terör vakası olarak ele alınmadığı bildirildi.