Şüpheli ölümüyle gündeme düşen Matthew Perry'nin doktoru kefaletle serbest!

Şüpheli ölümüyle gündeme düşen Matthew Perry'nin doktoru kefaletle serbest!
Doktor, Matthew Perry'nin uyuşturucudan ölümü nedeniyle kefaletle serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl aktör Matthew Perry'nin uyuşturucu kaynaklı ölümünden sorumlu tutulan doktorlardan biri ABD mahkemesinde yargılandı.

Mark Chavez, Cuma günü Los Angeles'ta yapılan duruşmada kefaletle serbest bırakıldı ve bu duruşmada tıp mesleğini bırakmayı kabul etti. Avukatı, "inanılmaz derecede pişman" olduğunu söyledi.

Perry'nin ölümüyle ilgili olarak yargılanan beş kişiden biri olan Dr. Chavez, savcılarla bir anlaşmaya vardı ancak duruşma sırasında anlaşmayı resmen sunmadı.

54 yaşındaki Perry, geçen Ekim ayında Los Angeles'taki evinde öldü. Otopsi kanında yüksek konsantrasyonda ketamin ilacı buldu ve kontrollü maddenin "akut etkilerinin" onu öldürdüğünü belirledi.

Güçlü bir anestezik olan ketamin, depresyon, anksiyete ve ağrı tedavisinde kullanılıyor.

NBC televizyon dizisi Friends'te başrol oynayan Perry'ye yakın kişiler, ölümünün ardından yapılan adli tıp soruşturmasında Perry'nin ketamin infüzyon tedavisi gördüğünü söyledi.

Ancak son seansı ölümünden bir haftadan fazla bir süre önce gerçekleşmişti. Adli tabip, Perry'nin sistemindeki ketaminin ilacın kısa yarı ömrü nedeniyle infüzyon terapisinden kaynaklanamayacağını söyledi.

Adli tıp görevlisinin verdiği bilgiye göre, vücudundaki ketamin seviyesi, genel anestezi sırasında verilen miktar kadar yüksekti.

Federal mahkemeye sunulan iddianamede, savcıların Perry'nin ölümüne yol açtığını söylediği ayrıntılı uyuşturucu satın alma planı ayrıntılı olarak anlatıldı.

Savcılar, Perry'nin asistanı Kenneth Iwamasa'nın, aktöre ölümünden önceki haftalarda 50.000 dolardan (38.000 sterlin) fazla ketamin sağlamak için iki doktorla birlikte çalıştığını söyledi.

Yetkililer, plana dahil olanların Perry'nin bilinen madde bağımlılığı sorunlarından kar elde etmeye çalıştığını savundu. Doktorlardan biri olan Salvador Plasencia'nın bir kısa mesajda "Acaba bu moron ne kadar ödeyecek?" yazdığı iddia ediliyor.

İddianameye göre, 42 yaşındaki Dr. Plasencia, Perry'ye "mesleki uygulamanın olağan seyri dışında ve meşru bir tıbbi amaç olmaksızın" ketamin verdi.

İddianamede ayrıca, Iwamasa'ya Perry'ye uygun güvenlik prosedürleri ve gözetim olmadan ketamin enjekte etmeyi öğrettiği iddia edildi.

Savcılar, Iwamasa'nın Perry'ye ölümünden önceki dört gün içinde en az 27 kez ketamin enjekte ettiğini iddia etti.

Savcılar, o ayın başlarında Perry'nin "donmasına" neden olan büyük doz ketaminden sonra bile bunu yaptığını ve Bay Plasencia'nın gelecekte benzer büyüklükte bir doz almaması yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi. İddianameye göre doktor, olaydan sonra aktör ve asistanına birkaç şişe ilaç bıraktı.

Davada suçlanan diğer kişiler arasında, savcıların, Plasencia'ya ilacı Erik Fleming ve Dr. Chavez adlı iki diğer sanığın yardımıyla sağladığını iddia ettiği "Ketamin Kraliçesi" Jasveen Sangha da yer alıyor.