Tel Aviv'e drone saldırısı şüphesi: Bir ölü ve çok sayıda yaralı var

Tel Aviv'e drone saldırısı şüphesi: Bir ölü ve çok sayıda yaralı var
Tel Aviv'de bu sabah ciddi bir patlama yaşandı. Saldırıyı Husi milislerinin gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Bu sabah (19 Temmuz 2024, Cuma) erken saatlerde Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliği şubesinin yakınında ciddi bir patlama meydana geldi. Magen David Adom acil servisi X platformunda yaptığı açıklamada, olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve sekiz yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Patlamanın nedeni ilk etapta belirlenemedi. Ordu, siren alarmını tetiklemeyen potansiyel bir drone saldırısının araştırıldığını söyledi. İsrail ordusu, "İlk incelemede, Tel Aviv'deki patlamanın bir uçağın düşmesinden kaynaklandığını belirtti. Olayın ardından İsrail hava sahasını korumak için halihazırda devam eden devriye uçuşları artırıldı.

Yemen'deki Husi milisleri sabah saatlerinde İsrail'in Tel Aviv kentine insansız hava aracıyla saldırdığını duyurdu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma içinde oldukları için İsrail'deki hedeflere saldırmaya devam edeceklerini belirtti. Patlama, ordunun Lübnan'daki Hizbullah milislerinin üst düzey bir komutanının öldürüldüğünü doğrulamasından birkaç saat sonra gerçekleşti. Başlangıçta bunun Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı mı yoksa Gazze Şeridi'ndeki radikal Filistin örgütü Hamas'la müttefik olan Yemenli Husi milislerinin saldırısı mı olduğu belli değildi.

HUSİLER VE HİZBULLAH’TAN TEHDİT

ta1.webp

Husilerin bir sözcüsü, X platformunda Tel Aviv'e yönelik gerçekleştirdikleri saldırı operasyonunun ayrıntılarını açıkladı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Çarşamba günü, İsrail ordusunun Lübnan'daki sivillere saldırmaya devam etmesi halinde yeni İsrail hedeflerine saldıracağı tehdidinde bulundu. Nasrallah, daha sonra daha önce hedef alınmamış yerleşim yerlerine de roket atılabileceğini söyledi.