Trump, Harris balayını sonlandırmak için 3 stratejiyi hayata geçirecek

Trump, Harris balayını sonlandırmak için 3 stratejiyi hayata geçirecek
Trump, muhtemel rakibi Harris'e karşı ABD Başkanlık seçimlerinde 3 yeni strateji belirledi. Trump önce Harris'i, 'radikal' solcu olarak adlandıracak. Sonra Harris'i Biden'ın siciline bağlayacak ve son olarak savcılık yıllarından vurmaya çalışacak.

Modern Amerikan siyasi tarihinde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Donald Trump karşısında aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Donald Trump'ın çıkan haberlere göre, Joe Biden'ın aday olmayacağını duyurmasından sonra muhtemel rakibi Kamala Harris'e yönelik bir dizi strateji planladığı belirtiliyor. Trump'ın Harris'e karşı güdeceği strateji 3 başlıkta ele alınıyor.
Bunlar sırasıyla şöyle:

trump1.png

1. Trump Harris'i 'radikal' solcu olarak adlandıracak
Donald Trump'ın stratejilerinin başında Harris'i radikal bir solu olarak lanse edeceğinin yer alacağı konuşuluyor. Böylelikle çoğunluğu sağ görüşlü olan ülkede Harris'e karşı bir cephenin alınması amaçlanıyor.

2. Trump, Harris'i Biden'ın siciline bağlamak istiyor
ABD'deki anketler, Biden kampanyasının aylardır deyim yerindeyse bocaladığına işaret ediyor. Ülkedeki göçmen politikası ve enflasyondan ötürü yüksek fiyatlardan sorumlu tutulan Biden'ın sicilinin Trump tarafından Harris'e karşı koz olarak değerlendirileceği öngörülüyor. Biden'ın Gazze Savaşı'nda İsrail'e verdiği sürekli destek, genç seçmenler arasındaki desteğini azaltıyordu. Trump'ın bu özellikli konuları önümüzdeki günlerde sürekli kamuoyuna hatırlatacağı konuşuluyor. Yanı sıra, Trump kampanyasıyla bağlantılı siyasi eylem komitesini yöneten Taylor Budowich, başkan yardımcısı Kamala Harris'i hedef alan 32 milyon dolarlık televizyon reklamlarından bahsettiği açıklamasında, "Kamala Harris şu anda sadece adaylığını kazanamadığı için patronunu arkadan bıçaklayan başarısız ve sevilmeyen bir başkan yardımcısı olarak biliniyor, ancak seçmenler yakında öğrenecek ki; durum daha da kötüye gidiyor." dedi.

harris1.png

3. Savcı olarak geçirdiği yıllara saldırı yapılacak
Harris, başkanlık kampanyasının ilk kamu mitinginde eski başkan Donald Trump'a karşı özellikle keskin bir saldırı hattını ortaya koydu. Mahkeme savcısı ve Kaliforniya başsavcısı olarak görev yaptığını belirterek, "her türden faile" karşı karşıya geldiğini söyledi. "Bu yüzden Donald Trump gibi insanları tanıdığımı söylediğimde beni dinleyin" diye sözlerini tamamladı.

Ancak Trump'ın kampanyasının, başkan yardımcısının savcılık siciline yönelik saldırılara hazırlandığı konuşuluyor. Harris'in savcılık yaptığı dönemde pek çok konunun altının çizileceği Trump'ın Harris'e yönelik stratejilerinden biri olarak değerlendiriliyor. Trump'ın, özellikle uyuşturucu suçları için siyahi erkeklere karşı çok sert davrandığı için Harris'e yönelik eleştiriler getireceği konuşuluyor. Öte yandan, Harris'in kovuşturma yapmayı seçmediği ya da yeni suçlar işlemeye devam eden kişilerin şartlı tahliyesine izin verdiği örnekleri Trump'ın kamuoyuyla yüksek sesle paylaşacağı belirtiliyor.