Trump Suikastı'na Dünyadan Peş Peşe Kınama

Trump Suikastı'na Dünyadan Peş Peşe Kınama
Dünya çapında, ABD'deki seçim kampanyası sırasında eski Başkan Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya yönelik tepkiler yükseldi.

Dünya genelinden liderler, ABD'deki seçim kampanyası sırasında eski Başkan Donald Trump'a yapılan saldırıyı kınadı. Japonya Başbakanı Kişida Fumio, "Demokrasiye meydan okuyan her türlü şiddete karşı durmalıyız." diyerek tepki gösterdi. Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador ve Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, siyasi şiddeti reddettiklerini vurguladı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Trump'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti ve hızlı bir iyileşme diledi. Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ifade etti. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı kabul edilemez olarak nitelendirdi ve kınadı.

tr1-002.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik yapılan suikast girişimini kınadı. Erdoğan, "ABD'nin 45. Başkanı ve başkan adayı Sayın Donald Trump'a karşı gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump'a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının, ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için en etkili şekilde araştırılacağına, faillerin ve azmettiricilerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye, dost ve müttefik ABD halkının yanında olmaya devam edecektir." açıklamasında bulundu.

trump.png

CHP Genel Başkanı Özgür Özel X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Önceki ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği bir miting sırasında uğradığı suikast girişimini kınıyorum. Suikast girişimini atlatan Trump'a ve Cumhuriyetçi Parti'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Kasım ayında yapılacak seçimlere şiddetin gölgesinin düşmemesini temenni ediyorum." dedi.

Genç Parti eski başkanı Cem Uzan ise Donald Trump ile yıllar öncesinde çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak “Yahşı günde yar yahşıdır, yaman günde yetiş gardaş. Dostum... Geçmis olsun." mesajını paylaştı.