Tüm dünyada endişelere yol açan Maymun çiçeği (m-pox) hastalığı en fazla çocuklarda görülüyor

Tüm dünyada endişelere yol açan Maymun çiçeği (m-pox) hastalığı en fazla çocuklarda görülüyor
Kongo Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkmasının ardından dünyanın pek çok ülkesinde görülmeye başlanan Maymun çiçeği (m-pox) virüsünün yapılan araştırmalar sonucunda çocuklar arasında daha sık yaygınlaştığı ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) hızla yayılması nedeniyle acil durum ilan ettiği Maymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişelere yol açıyor.

Kongo Demokratik Halk Cumhuriyet’inde ilk kez görülmesinin ardından dünyada hızla yayılan virüsün bulaştığı insan sayısı artarken geçtiğimiz günlerde Türkiye’de üç hastanın Ankara Bilkent Üniversitesi Hastanesi’nde virüs nedeniyle karantina altına alındığı iddia edilmişti. İddiaların hemen ardından açıklama yapan Sağlık Bakanlığı söz konusu iddiaları yalanladı.

Hızla yayılan ve endişelere yol açan virüs için gerekli önemlerin alınması için ilgili kurumların harekete geçmesi gerekirken Maymun çiçeği hakkında araştırmalar devam ediyor.

BBC’nin haberine göre, yapılan araştırmalar sonucunda hastalığın en fazla çocuklar arasında yaygınlaştığı belirtiliyor.

VAKALARIN YÜZDE 70’İ 10 YAŞ ALTINDA

Bağışıklık sistemlerinin daha az gelişmiş olması nedeniyle çocukların mpox salgınından daha fazla etkilendikleri görüldüğü ortaya çıkarken vakaların yüzde yetmişinin on yaşının altında olduğu tespit edildi.

Çocuklar arasında daha sık yayılmasının bir diğer nedeni ise, çocukların temas halinde tüm gün birlikte zaman geçirmeleri olarak yorumlanırken özellikle hastalığın ortaya çıktığı bölgede on yaş altında çocukların birbirleriyle temas halinde oldukları belirtiliyor.

Bununla birlikte söz konusu durumun çocukların daha fazla hastalanmalarına neden olduğu söyleniyor.