Zelenski'den Putin'e yaylım ateşi: Kremlin’deki hasta ihtiyar

Zelenski'den Putin'e yaylım ateşi: Kremlin’deki hasta ihtiyar
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumartesi günü gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i eleştiri yağmuruna tuttu.

Ukrayna'nın Sovyetler Birliği sonrasındaki bağımsızlığının 33. yıl dönümünü kutlayan Zelenski, ülkesinin yeni silahı Palianytsia hakkında bilgiler verdi. Zelenski, yeni silahın Kiev'in bugüne kadar Rusya'ya karşı savaşmak için kullandığı ve Rusya’nın petrol rafinerilerini, askeri havalimanlarını vuran yerli yapım insansız hava araçlarından daha hızlı ve daha güçlü olduğunu kaydetti.

Yaptığı konuşmada, "Düşmanımız bundan böyle Ukrayna'nın misilleme gücünün ne olduğunu bilecek. Değerli, simetrik, uzun menzilli füzemizle tanışmalarına az kaldı" ifadelerini kaydeden Zelenski, Ukrayna'nın yeni nesil silahlarının Rusya'daki bir hedefe yönelik başarılı bir saldırıda kullanıldığını açıkladı ancak fazla detay vermedi.

putin.png

PUTİN’E SERT SÖZLER

Zelenski, Rusya'nın 71 yaşındaki Devlet Başkanı'nı Putin ve Moskova'dan gelen nükleer tehdidini küçümseyerek eleştirilerini sıraladı. Telegram isimli sosyal medya uygulamasında yayınlanan videoda, "Kızıl Meydan'dan sürekli herkesi kırmızı tuşla tehdit eden hasta bir ihtiyar bize kırmızı çizgilerini dikte edemez" ifadesini kullanan Zelenski, “Ukrayna'ya binlerce füze ve drone ile saldıran Rusya, Ukrayna'nın drone saldırılarını terörizm olarak niteledi. Ruslar savaşın başladığı ilk günden bu yana Ukrayna'nın %18'ini işgal etmiş durumda.” ifadelerini kaydetti.

Zelenski, gerçekleştirdiği açıklamada, "Palianytsia da dahil olmak üzere yeni silahlarımızın, bazı ortaklarımızın maalesef kararları geciktirdiği bir dönemde, gerçekçi bir hareket tarzı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum" söyleminde bulunurken İHA füzesine ilişkin "Rusya için çok zor olacak, tam olarak neyin çarptığını telaffuz etmek bile zor olacak" ifadesini kullandı.