AKP'li vekillerin saldırısına uğramıştı, vekil Bozan ilk kez konuştu

AKP'li vekillerin saldırısına uğramıştı, vekil Bozan ilk kez konuştu
TBMM'de AKP'li milletvekillerinin tekme ve yumruklu saldırısına uğrayan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, ilk kez konuştu. Bozan, "Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun," dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP milletvekillerinin tekme ve yumruklu saldırısına uğrayan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, yaşanan olayın ardından ilk kez konuştu. Bozan, Meclis'teki konuşmasında, "Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun" dedi.

TEKME VE YUMRUK İLE SALDIRMIŞLARDI

akp-li-vekillerin-saldirdigi-dem-partili-ali-bozan-sozunu-soylemekten-sakinan-namert-olsun.webp

Olay, İYİ Parti'nin grup önerisi üzerine söz alan Bozan’ın, AKP’yi TÜİK aracılığıyla işçinin, memurun ve emeklinin cebinden düzenli olarak haksız kazanç sağlamakla suçlamasıyla başladı. Bozan, "Hırsız var, hırsız var, hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor," şeklinde bağırmıştı. Bu açıklamanın ardından AKP'li milletvekilleri, Bozan’a tekme ve yumruklarla saldırmıştı. Yere düşen Bozan’a eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da aralarında bulunduğu milletvekilleri de tekme yumruk atmıştı.

İLK KEZ KONUŞTU

DEM Partili Bozan, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar sokakta da Meclis'te de birilerine acı da gelse gerçekleri söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz. Asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, emekçinin, esnafın, Kürt halkının, ezilen halkların ve tüm inançların haklarını savunduk. Savunmaya devam edeceğiz. Öyle linç girişimiyle bize geri adım attırmaya çalışanlara tek bir sözümüz var: Tek bir adım geri atan namerttir. Sokakta da Meclis'te de sözünü söylemekten sakınan namert olsun." ifadelerini kullandı.