CHP’den kritik çağrı: Komisyon acil toplansın

CHP’den kritik çağrı: Komisyon acil toplansın
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin TBMM Dijital mecralar Komisyonu'na acil toplantı çağrısında bulundu. Emir, “Böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), milyonlarca yurttaş tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram’a cuma sabahı itibariyle erişim yasağı getirdi. Bu yasak, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken erişim yasağının, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin ölümü hakkındaki paylaşımların, Instagram tarafından silinmesi gerekçesiyle getirildiği kaydedildi.

tbmm.png

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, konu hakkında, bir başka sosyal medya platformu olan X’ten TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunarak TBMM Dijital mecralar Komisyonu'nun acil olarak toplanması gerektiğini iletti.

Yaptığı paylaşımda, komisyonun acilen toplanıp Instagram platformunun kapatılmasını görüşmesi gerektiğini vurgulayan Emir, “ Komisyon üyesi arkadaşlarımız diğer partilerle de iletişim içinde çalışmalara başlamıştır. Komisyon Başkanı Sn. Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır." ifadelerine yer verdi.

emir.png

CHP LİDERİNDEN “ÇAĞDIŞI İNSANLAR” TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Instagram’a getirilen erişim engeline tepki göstererek “Orası bir özgürlük ortamı, her fikir özgürce ve kısıtlanmadan, suç içermedikçe sonra paylaşılabilmeli. Bunu kısıtlayan Meta da yanlış yapıyor ama bunu görüp buna misilleme yapmak Instagram’a, dünya kadar insan oradan haberleşiyor, oradan ticaret yapıyor, oradan sipariş veriyor.” ifadelerini kaydetti.

Türkiye’de birçok gencin Instagram kullandığını dile getiren ve bu kararın tamamen yanlış olduğunu ifade eden Özel, “Bu kararı hangi kafa, nasıl alıyor? Mesela bu kararı alıp da nerede ilan ettiniz, bu karara hangi yargı merciinde nasıl itiraz edilecek? Bunların düzenlemeleri yok ortada ve tamamen kabul edilemez, sansürcü bir zihniyet. Bunu yapanlar gerçekten çağ dışı insanlar” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.