Erişim engeli getirilmişti: Roblox'ta Erdoğan’la ilgili bir oyunun olduğu ortaya çıktı - Son dakika

Erişim engeli getirilmişti: Roblox'ta Erdoğan’la ilgili bir oyunun olduğu ortaya çıktı - Son dakika
Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından bir oyun platformu olan Roblox da kapatılmıştı. Platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir oyunun olduğu ortaya çıktı.

2 Ağustos’ta Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından, özellikle çocuklar arasında popüler olan oyun platformu Roblox da kapatılmıştı. Roblox’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir oyun olduğu anlaşıldı.

Söz konusu oyundaki amaç, 'Patron RTE'nin oyuncuları öldürmeye çalışan vergilerinden kaçmak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çocuk oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirdi. Ayrıca Türkiye, 9 milyonu aşkın oyuncusuyla dünyada Roblox’un en çok oynandığı dördüncü ülke. Vergiden Kaçış (RTE)’ adlı oyunda hedef, Cumhurbaşkanı’nın oyuncuları öldürmek için fırlattığı vergileri yok etmek. Platformun kapatılmasında bu oyunun etkisi değerlendiriliyor.

"VERGİLERİ ÖLDÜRÜN"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox'un ‘çocuk istismarı’ nedeniyle erişime engellendiğini duyurmuştu. 26 Mart 2021 yılında yaratılan evreni bugüne kadar 1,1 milyonu aşkın oyuncu ziyaret ettiği belirtilirken söz konusu oyunda, Saray vergisi, nefes alma vergisi, yürüme vergisi, makam aracı vergisi, yaşama vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi vergi çeşitlerinin bulunduğu iletildi.

Ayrıca, Vergiden Kaçış isimli oyunda, oyuncuların peşinde olan onlarca vergi, ‘Suriyeli’ karakterlere bulaşmıyor. Vergilerden kaçmayı başaranlar ise en yüksek puanı alıyor.

Oyunun açıklaması ise, ‘Vergi ödemekten bıktınız mı? O zaman gelin ve vergileri öldürün.’ olarak belirtiliyor.