İngiltere Türkiye’deki sokak köpekleri için harekete geçti

İngiltere Türkiye’deki sokak köpekleri için harekete geçti
İngiltere merkezli yardım kuruluşu Happy Paws Puppy Rescue, Türkiye’de yürürlüğe giren katliam yasasına karşı bir “kurtarma projesine” başladı. Kuruluş, köpekleri İngiltere’ye götürerek sahiplendirmeyi amaçlıyor.

AKP ve MHP’nin oylarıyla Mecliste kabul edilen ve 2 Ağustos günü yürürlüğe giren katliam yasasının ardından İngiltere merkezli yardım kuruluşu Happy Paws Puppy Rescue, Türkiye’deki sokak köpekleri için adım attı.

Türkiye’deki barınaklarda bulunan köpekleri İngiltere’ye götürerek onları sahiplendirmeyi amaçlayan kuruluş, bu adımı köpeklerin güvenliği için kritik bir öncelik olarak kabul ediyor.

yasa3.pngHappy Paws Puppy Rescue, yıllardır pek çok köpeği sahiplendirerek çok önemli bir misyonu üstlendi ancak söz konusu düzenlemenin getirdiği zorlukların bu durumu daha karmaşık bir hale getirdiğini belirtiyor. Şimdilerde, Türkiye’de bulunan barınaklardan 21 Golden Retriever'ı daha almayı ve onları East Sussex bölgesine götürmeyi hedefliyorlar.

yasa2.png

Happy Paws temsilcisi Lisa Smart, yeni sokak hayvanları düzenlemesinin köpeklerin "güven dolu" yaşam alanlarından ayrılmalarına yol açacağını ve bunun şaşırtıcı olduğunu belirtiyor. Kuruluş ayrıca, kalıcı çözümün sokak hayvanlarının kısırlaştırılması olduğunu ileterek mevcut düzenlemenin "gereksiz ve acımasız" olduğunun altını çizdi.

İlk olarak eylül ayında 13 köpeği İngiltere’ye götürmeyi ve sahiplendirmeyi planlayan kuruluş, bu projeyi şimdiye kadarki en büyük kurtarma projesi olarak nitelendiriyor.