Meclis’e kan bulaştı! Hangi partiden kaç vekil katliam yasasına “evet” dedi?

Meclis’e kan bulaştı! Hangi partiden kaç vekil katliam yasasına “evet” dedi?
AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen katliam yasası teklifi oylamasına muhalefet partilerinden birçok milletvekili katılmazken AKP de 21 fire verdi.

AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla TBMM’de kabul edilen ve sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesinin önünü açan katliam yasası oylamasına, muhalefet sıralarından birçok milletvekilinin katılmaması dikkatleri çekti. Kamuoyunda ciddi tepki gören yasanın oylamasına, AKP’li 21 vekilin de katılmaması şaşkınlık yarattı.

Yasa teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan ve kanunda öldürmenin değil sahiplenmenin olduğunu ileri süren AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Teklifin hayırlar getirmesini diliyorum. Belediye başkanlarımıza güçlü destek veriyoruz. Barınakları kurun. Kısırlaştırma seferberliği yapalım, aşılayalım. Vicdanlarınıza sesleniyorum, barınakları kurun" ifadelerini kaydetti.

tbmm.png

MUHALEFET PARTİLERİNDEN 45 VEKİL OYLAMAYA KATILMADI

Saatlerce süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP oylarıyla TBMM’den geçen teklife; CHP'den 123, DEM Parti'den 35, İYİ Parti'den 26, Saadet-Gelecek grubundan 18, DEVA Partisi'nden 12, TİP'ten 3, DP ve EMEP ile bağımsızlardan 2 milletvekili ret oyu verdi.

Oylamaya toplamda 500 milletvekili katılırken 224 hayır oyuna karşı 273 evet oyu kullandı.

Meclis tutanaklarına göre, oylamaya AKP'den 20, MHP'den 21 milletvekili katılmazken Meclis’te 4 milletvekili bulunan Hüdapar’dan hiçbir isim de oylamada bulunmadı.

Muhalefet partilerinden de oylamaya 45 milletvekili katılmadı. CHP'den 4, DEM Parti'den 22, İYİ Parti'den 6, Saadet Partisi ile DEVA'dan 2'şer milletvekili, DP'den 1 milletvekili de oylamada bulunmazken 6 bağımsız milletvekili de oylamaya katılmadı.