Yaşam ve hayvan hakları savucularından İstanbul'da eylem çağrısı

Yaşam ve hayvan hakları savucularından İstanbul'da eylem çağrısı
Sokak köpeklerinin toplatılmasını öngören yasa tasarısı tartışmaları devam ederken Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi'nden İstanbul'da eylem çağırısı geldi.

Son dönemin en fazla tartışılan konularından olan, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısının onaylanması gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta sokak hayvanlarının toplatılması ve uyutulmasının önünü açan teklifin Meclisin Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilmesi hayvanseverlerin ve yurttaşların büyük tepkisine yol açmıştı.


Yaşam ve hayvan hakları savunucuları konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken duruma tepki göstermişti. Yasa teklifinden “ötanazi” kelimesinin çıkarılmasının ve “hayvan” ifadesinin “köpek” ifadesiyle değiştirilmesinin toplumu yanılttığını belirten inisiyatifler, Komisyon'da kabul edilen teklif uyarınca sokakta yaşayan hem kedilerin hem de köpeklerin öldürülmesinin önünün açıldığının altını çizmişti.

BİZ BU YASAYI DURDURABİLİRİZ

Tüm canlılar için yaşam hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini vurgulayan inisiyatif üyeleri oylanması için meclise sunulan sokak hayvanlarının toplatılmasını öngören yasa teklifi için, Hayırsız Ada utancının tekrarına izin vermeyeceklerini, teklifin yasalaşmaması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. “Biz bu yasayı durdurabiliriz” sloganını kullanan hak savunucuları; umutlu, dirençli ve kararlı olduklarını ifade ederek öfkelerini mücadeleyi büyütmeye yönelttiklerini açıkladı.


İSTANBUL'DA EYLEM ÇAĞRISI


"Daha önemli bir işimiz yok" diyerek, Yaşam için Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi 27 Temmuz Cumartesi (yarın) saat 19.30'da Kadıköy İskele 'de bir araya gelmeye davet etti.