12 milyon Euro nereye gitti?

12 milyon Euro nereye gitti?
Eski Galatasaraylı milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferinden sonra elde edilen 12 milyon euronun akıbeti hakkında basına yansıyan haberlerde paranın akıbeti merak ediliyordu. İşte o merak edilen sorunun yanıtı...

Galatasaray formasıyla 3 yıldır başarılı bir grafik çizen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferi sonrasında sarı kırmızılı kulübün KAP'a yaptığı açıklama şöyle, "Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, Şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir. Ayrıca, futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin karının yüzde 10'nunu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir."

Spartak Moskova ve Suudi Arabistan'a transfer iddialarıyla da anılan Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Portekiz temsilcisi Benfica'ya imza attı.