A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya karşısında 3-0 kaybetti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya karşısında 3-0 kaybetti
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız 3. maçında şu an sıralamalarda dünya 1. olan İtalya ile karşılaştı. Maçı, dünya 4.sü millilerimiz 25-14, 25-16, 25-21 biten setlerle 3-0 kaybetti.

1. SET

İlk sete Türkiye Gizem Örge, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Hande Baladın, Zehra Güneş, Elif Şahin altılısıyla ve Elif'in servisiyle başladı. İlk setin başlangıcında istenilen görüntüyü veremeyen millilerde Santarelli, skor aleyhimize 7-2 iken ilk molasını aldı, mola dönüşü Vargas'ın sayısı gecikmedi.

İTALYA TAKIMI ZORLADI

Ardından İtalyanlar skoru bir anda 10-3'e taşıdı. Son 10 maçtır kaybetmeyen zorlu İtalya takımının daha organize sürdürdüğü sette Türkiye Egolu'yu durdurmakta zorluk yaşadı. Santerelli, İtalya takımı skoru 13-4'e getirdiğinde bir mola daha aldı. Mola dönüşü de toparlanamayan millilerimiz 4-0'lık İtalya serisine engel olamadı ama Elif her zamanki gibi plaselerine bir yenisini daha ekleyerek seriyi sonlandırdı.

İLK BLOK SAYISI ZEHRA'DAN

Fark 11'e çıktıktan sonra Türkiye ancak ilk blok sayısını Zehra Güneş'le alabildi. Doğrudan 3. hatasını da devamında yapan Türkiye, İtalya'nın çok iyi oynamamasına rağmen hızına dur diyemedi. Setin 20. sayılarına gelindiğinde ilk servis hatasını Vargas'la yapan Türkiye, süresi 21 dakika olan seti Egolu'nun smacının bloğumuzdan dışarı çıkmasıyla 25-14'lük skorla kaybetti.

2. SET

İkinci sete de ilk setteki altısına dönerek başlayan Türkiye, sete Vargas'ın sert samacının getirdiği sayı ile iyi bir giriş yaptı. Hande Baladın'ın sayı olan soldan sert smacı salonu heyecanlanırdı ve bir kaç İtalya sayısının ardından Hande yine aynı bölgeden bir şahane sayı daha almayı başardı. Yine sonradan açılan bir görüntü çizen millilerimiz bu setin başlarında rakiple başa baş oynandı. Daha önce Olimpiyatların en iyi oyuncu unvanını almak istediğini belirten Melissa Vargas muhteşem bir smaçla İtalya'yı deyim yerindeyse şaşkına çevirdi. Ardından Zehra Güneş'in muteşem servisi, Gizem Örge'nin İtalya' nın şutlarını her zamanki gibi bertaraf etmesi ve Vargas'ın yine harika sayıları İtalya'ya zor anlar yaşattı.

VARGAS'TAN EFSANE SMAÇ

Tüm bunlara karşın İtalya sürekli 1 ya da 2 farkla seti önde götürdü ve Santerelli skor 15-12'ye geldiğinde mola aldı. Mola dönüşü şu ana kadar 13 sayıyla oynayan Egolu ve 9 sayı ile oynayan Vargas, takımları için yine etkili bir görüntü verdi ve Vargas Olimpiyatlardaki 71. sayısını sağdan attığı şahane smaçla aldı. Manşet almakta zorlanan Türkiye set 20'li sayılara geldiğinde 20-15'lik skorla 5 farkla geriden gelerek seti olumlu yönde sürdürmekte güçlük çekse de İtalya molaya gitti. Mola dönüşü İlkin Aydın sayısı geldi ve fark 4'e düşse de sette skor 24-16 oldu. Set sayısı için kullanılan servisle İtalya skoru 25-16'ya çıkararak maçı 2-0'a taşıdı.

3. SET

Sete kontrollü başlayan iki takım arasındaki mücadelede skor bir geri-bir ileri artarken, Türkiye'nin daha derlitoplu oyunuyla 12-15'e gelince; İtalya'nın molası geldi. Mola dönüşü İtalya'nın hatası, farkı; leyhimize 4'e çıkardı. Skor 16-15'e geldiğinde bu defa Daniele Santerelli'nin molası geldi. Bu mola dönüşünde İtalya, Silla'yla 3-0'lık seri yakalayarak eşitliği sağladı. Ardından Antropova İtalya'yı 17-16 öne geçirse de Ebrar'ın smacı tekrar eşitliği getirerek skoru 17-17'ye taşıdı.

Bu setin ilk 20. sayısını yine İtalya Egolu ile aldı. Maçta 18. sette 4. sayısını alan Egolu'yu durdurmakta zorlanan Türkiye rakibi karşısında çok fazla hatayla oynadı ancak Zehra Güneş'in aldığı nefis pas sonrası sayıya dönüştürdüğü smacı millileri biraz toparladı. Bu toparlanma çok uzun sürmeyince İtalya seti Egolu' nun maçtaki 20. sayısıyla 25-21, maçı da 3-0 kazandı.