Bronz madalya Türkiye'nin

Bronz madalya Türkiye'nin
Türkiye bronz madalyanın sahibi oldu. Okçuluk Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ve Olimpiyat tarihinde takım olarak Türkiye'nin ilk madalyasını aldı.

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, yarı finalde ev sahibi Fransa ile karşılaştı. Türkiye maçtan mağlup ayrıldı. Ardından bronz madalya için Çin ile karşı karşıya gelen Türkiye Çin'i geçmeyi başararak bronz madalyanın sahibi oldu. Böylelikle Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde madalya kazanan ilk takımı Türkiye Klasik Yay Erkek Milli Takımı oldu.

YARI FİNAL MAÇI

Ev sahibi Fransa ile karşı karşıya gelen Türkiye'de Mete Gazoz maçın açılışını yaptı. Gazoz ilk atışında 10'dan vurdu. Sonraki iki atışın sahibi Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış 9'dan vurdu.

Ev sahibi Fransa üç atışında da 9’u buldu.

İkinci atışlarda ilk atış Türkiye’den, Abdullah Yıldırmış’tan geldi ve Abdullah 10’dan vurmayı başardı. Ulaş Berkim Tümer de takımın ikinci atışında 10’dan vurdu. Son atışta ise Mete Gazoz 7’yi vurdu.

Fransa'nın ikinci atışlar sonucunda ilk atışı 8 olurken, ikincisi 9, son atışı da 10 oldu.

2. SET

okculuk1.jpg

İkinci sete ev sahibi Fransa atışlarıyla başlandı. Fransa ilk, ikinci ve son atışında 10'u vurmayı başardı.

Türkiye 2. sette ilk atışında Mete ile 8'i buldu. 2. atışta Abdullah Yıldırmış 9'u bulurken son atışta Ulaş Tümer 7'yi vurdu.

Fransa'ya geçen sırada ilk atışta yine 10 hedefi vuruldu. İkinci atış 8'de kalırken son atışta da 9 vuruldu. Bu seti kazanan Fransa sette 2-2'lik beraberliği garantilemiş oldu.

Atışların sonucunda bu setin sonucu değişmeyecek olsa da Türkiye ilk atışında 10'u bulduktan sonra 2. atışında 9'da kaldı. Son atışta da 9'da kalan Türkiye, seti Fransa'ya kaybetti.

3. SET

3. sete 2-2'lik eşitlikle giren takımlarda Türkiye ilk atışında Mete Gazoz'la 9'u vurdu. Abdullah Yıldırmış'ın 10 attıktan sonra, son atışta Ulaş Tümer 10'u vurmayı başardı.

Fransa 3. setin ilk atışında 10’a giriş yaptı. İkinci Fransa atışında da 10'luk isabet bulundu ve son atışta da 10 vurulunca Fransa sette 1 puan farkla önde devam etti.

Türkiye'de Abdullah Yıldırmış 10'u vurarak maçta adeta “Buradayım!” dedi ve devamında Ulaş Tümer'de 10'u vurmayı başardı. Mete Gazoz'un son atışıyla vurulan 9 ile birlikte Türkiye seti 58 ile tamamladı.

Fransa'nın sıradaki ataşı 9 olurken, ikinci atışı 8'de kaldı ve son atışında ise 10 atan Fransa 57'de kaldı. Skor 4-2'lik Türkiye’nin üstünlüğüyle sonlandı.

Yarı finalde ev sahibi Fransa karşısında Türkiye 3. Set sonucunda skoru 4-2’ye taşıdı.

4. SET

okculuk2.jpg

Sıradaki sette ilk atış Fransa'dan geldi. 9'la başlayan Fransa ikinci atışında 8'i bulurken son atışında 10'u vurmayı başardı.

Türkiye'de Mete Gazoz bu setin ilk atışında 9'la açılış yaparken, Abdullah Yıldırmış 8'de kaldı. Üçüncü ve son atışında Ulaş Tümer 10'u vurmayı başardı.

Fransa'ya geçen sırada ilk Fransa atışı 10 olurken, ikinci atış 9'u vurdu. Son Fransız atışında ise yine 10'u bulan Fransa sette etkili oldu.

Türkiye Abdullah Yıldırmış ile ilk atışında 9, ikinci atışında da Ulaş Tümer'le 9, son atışında Mete Gazoz ile 10 attı. Bu sette ilk atışın 9 mu 10 mu olduğu belli olmadı. Karar set sonunda açıklanmak üzere sete devam edildi ancak set sonunda Abdullah Yıldırmış'ın ilk atışı 10 puan olarak değer görmedi. Eğer 10 olarak kabul olsaydı direkt finale çıkacak olan Türkiye bir set daha oynamak durumunda kaldı.

FİNAL KIY PAYI KAÇTI

Son sette ilk atışı Ulaş Tümer yaptı ve Tümer 8'i buldu. Fransa hemen ardından 10'u bulmayı başardı. Abdullah Yıldırmış ile 10'u bulmayı başaran Türkiye'nin ardından Fransa 9 attı. Ardından Mete Gazoz 9'u buldu. Fransa son atışında 8'i atarak beraberliği yakalasa da merkeze en yakın atan takım olduğu için finale adını yazdıran taraf oldu.

BRONZ MADALYA TÜRKİYE'NİN OLDU

Daha sonra bronz madalya için Çin'le karşılaşan Türkiye maçı kazanarak 3.lüğü elde edip bronz madalyanın sahibi oldu.

Finalde Güney Kore ile Fransa karşı karşıya geldi ve Güney Kore müsabakadan galibiyetle ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.