Dominik Cumhuriyeti A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda dopingli çıkan Lisvel Eve diskalifiye edildi.

Dominik Cumhuriyeti A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda dopingli çıkan Lisvel Eve diskalifiye edildi.
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın da rakibi olan Dominik Cumhuriyeti A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda dopingli çıkan Lisvel Eve diskalifiye edildi. Türkiye'nin ikinci maçı Dominik Cumhuriyeti ile 1 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da.

Şahane bir açılış töreniyle start veren Paris 2024 Olimpiyatları'nda birbirinden çekişmeli müsabakalar seyircileri salonlara, sahalara adeta kilitlerken; ekran başındaki izleyicilere de eşsiz heyecanlar sunmaya devam ediyor.

Olağanüstü güzelliklerin yanı sıra kimi zaman istenmeyen olayların da yaşandığı bu büyük organizasyonda bir skandal daha gündeme bomba gibi düştü.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızın da rakibi olan Dominik Cumhuriyeti Kadın A Milli Voleybol Takımı'nın orta oyuncusu Lisvel Eve doping kullandığı gerekçesiyle Olimpiyat Oyunları'ndan men edildi. Eve'nin yapılan doping testinin pozitif çıkmasının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edilmesi takımda deyim yerindeyse büyük bir kan kaybını da beraberinde getirdi.

Bu karar aynı zamanda Lissel Eve'in 4 yıl süresince voleyboldan tamamen men edilme ihtimalini de doğurdu...

Pazar günü ilk maçında Hollanda ile karşılaşan ve geriden gelip adeta mucizevi bir galibiyete imza atan A Milliler ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Aldığı ceza sonrası doğal olarak kadrodan çıkarılan Lisvel Eve'in yerini kadroda rezerv oyuncu olarak yer alan Geraldine Gonzalez dolduracak.

Konuyla ilgili olarak Lisvel Eve yaptığı açıklamada, "Bu son derece üzücü bir durum, kendimle ilgili çok kötü ve hayal kırıklığına uğradım, daha önce araştıramadığım için benim gözümden kaçtı, vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç son VNL'de doping testine takıldı." ifadelerine yer verdi.