Dünyada Kaç Futbolcu Var? Dünyada Kaç Kaleci Var? Dünyada Kaç Futbol Takımı Var?

Futbol, yediden yetmişe hemen hemen herkes tarafından çok sevilen bir spor. Bu spora dair merak edilenler de bir hayli fazla. Dünyada kaç futbolcu var? Dünyada kaç kaleci var? Dünyada kaç futbol takımı var? sorularının yanıtları haberimizin detayında…

DÜNYADA KAÇ FUTBOLCU VAR?

Dünyanın pek az ülkesinde futbol bir tutku olmaktan uzak. Avrupa başta olmak üzere Asya’dan Amerika kıtasına kadar pek çok bölgede futbolun önemi büyük. Afrika’nın gelişmemiş topraklarında da futbola olan düşkünlük yadsınamayacak düzeyde. Milyarlarca futbolsever, fanatiği olduğu takımlar için deyim yerindeyse hayatlarını bu gözde spor için şekillendirebiliyor, akıllara durgunluk veren harcamalar yapabiliyor.

Gerek kulüp takımlarının gerekse milli takımların taraftar kitleleri futbola renk katan birincil etken olarak değer görüyor. Öyle ki bu taraftarların kulüplerine olan düşkünlüğü eşlerine sevgililerine olan düşkünlüğün bile önüne geçebiliyor. Karşılıksız sevginin bir tezahürü olarak futbol taraftarlığını bir fenomen olarak değerlendirmek hiçte güç değil.

dunyada-kac-futbolcu-var-dunyada-kac-kaleci-var-dunyada-kac-futbol-takimi-var-1.png

Taraftarsız, seyircisiz bir futbol müsabakası, taraftarlı; seyircili bir futbol müsabakasına oranla daha tatsız, izlemesi; seyir edilmesi görece daha zevksiz. Bu büyük kitle sayesinde futbol, spor olmakla birlikte aynı zamanda büyük bir endüstri. Milyon Dolarların, milyar Euroların bu spora olan dahli sayesinde futbol, her geçen gün daha büyük kitlelere hitap ediyor. Hal böyle olunca da bu büyük kitlenin yanıtını merak ettiği sorular da farklı başlıklarla gün yüzüne çıkabiliyor. Ofsayt nedir? sorusunun yanıtı mütemadiyen dillere pelesenk olurken özellikli bazı diğer sorular da eksende yer alabiliyor.

Bunlardan en sıra dışı olan sorular ise şöyle: Dünyada kaç futbolcu var? Dünyada kaç kaleci var? Dünyada kaç futbol takımı var? Bu başlıklardan hareketle FIFA verilerine göre, 2023 yılında 128 bin 694 erkek futbolcu kayıtlı. Bu futbolcular 135 ülkede 3 bin 986 kulüpte top koşturuyor. Bu ülkeler arasından en çok futbolcunun olduğu ülkeler Meksika, İspanya ve İngiltere. Meksika 9 bin 464, İspanya 8 bin 560 ve İngiltere 5 bin 582 futbolcuya sahip. Dünya genelinde kayıtlı kadın futbolcu sayısı ise 60 bin. FIFA’nın 2023 verilerine göre kadınların futbola olan katılımı 2019 yılından beri yüzde 25 artarak 16. 6 milyona çıktı.

DÜNYADA KAÇ KALECİ VAR?

Dünyada kaç futbolcu var'ın detaylı yanıtının yanı sıra dünyada kaç kaleci var? sorusunun yanıtı da merak konusu. Dünya genelinde amatör ve profesyonel kulüp takımları ile milli takımlarda yer alan kadın ve erkek kalecilerin sayısını direk söyleyebilmek şu an için güç. Bu sayıya yukarıdaki dünyada kaç futbolcu var? sorusunun yanıtından hareketle ortalama bir tahminle ulaşılabilir ancak yine de kesin bir sonuç elde edilmesi zor. Her takımda en az iki üç kalecinin olduğu/olabileceği ihtimalinden yola çıkarak bir sayı elde edilebilir. Bu oran da tahmini olarak yüzde 10 civarındadır. 211 üye federasyonu bünyesinde barındıran FIFA’nın verilerine dayanarak, tahmini olarak on binlerce kaleci olabilir. Peki, dünyada kaç futbol takımı var?

dunyada-kac-futbolcu-var-dunyada-kac-kaleci-var-dunyada-kac-futbol-takimi-var.png

DÜNYADA KAÇ FUTBOL TAKIMI VAR?

Dünyada kaç futbolcu var? ın yanıtı ile dünyada kaç kaleci var? ın yanıtının haricinde dünyada kaç futbol takımı var? sorusunun yanıtı da merak konusu. FIFA’nın tanıdığı profesyonel futbol takımlarının sayısı 3 bin 986. Amatör ve profesyonel toplam futbol takımı ise 300 bin kadar. Türkiye’de bulunan futbol takımı sayısının da yaklaşık olarak 6 bin olduğu sanılmaktadır.