En Nesyri Süper Lig'deki 24 yıllık rekoru kırdı geçti

En Nesyri Süper Lig'deki 24 yıllık rekoru kırdı geçti
Süper Lig'de yaz transfer döneminde 19 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeliyle en pahalı futbolcu Youssef En-Nesyri oldu.

2024-2025 Futbol Sezonu'nun Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nde gerçekleştirilen transferlere ilişkin hazırlanan haber dosyasının bu bölümünde, yüksek transfer ücretleriyle dikkat çeken futbolcular mercek altına alındı.

Transfer dönemi sona erene kadar kulüplerin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı bildirimler ve resmi açıklamalara göre, Fenerbahçe İspanya'nın Sevilla takımından Faslı forvet Youssef En-Nesyri'yi transfer etmek için 19 milyon 500 bin avro bonservis ücreti ödedi.

Süper Lig kulüpleri 158 transfer yaptı

EN-NESYRİ, MARİO JARDEL'İN REKORUNU 24 YIL SONRA KIRDI

Sarı-lacivertli ekibin Youssef En-Nesyri için açıkladığı 19 milyyon 500 avroluk bonservis bedeli, Süper Lig tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek miktar oldu.

Faslı futbolcunun transferi, 2000 yılında Porto'dan Galatasaray'a 17 milyon avro bedelle gelen Brezilyalı golcü Mario Jardel'e ödenen bonservis bedelini de geride bırakarak 24 yıllık rekoru kırdı.

Fenerbahçe, En-Nesyri'nin ardından en yüksek bedeli Çağlar Söyüncü için ödedi. Geçen sezon devre arasında sarı-lacivertli ekipte kiralık forma giyen milli futbolcunun bonservisini alan Fenerbahçe, bu transfer için İspanya'nın Atletico Madrid takımına 8 milyon 500 bin avro ödedi.

En-Nesyri'ye ödenen bonservis bedeliyle rekor kıran Fenerbahçe, kiralama ücretinde de ilk sıraya yerleşti.

Sarı-lacivertli ekip, Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımından Allan Saint-Maximin'i 8 milyon avro karşılığında kiralarken, bu anlamda da Süper Lig rekorunu kırdı. Fenerbahçe, oyuncunun yıllık ücretinin Al-Ahli tarafından ödeneceğini de açıklamasında belirtti.

SÜPER LİG'İN BU SEZON EN PAHALI TRANSFERLERİ

Picture background

Süper Lig'de 2024-2025 sezonunun en pahalı transferleri şöyle:

Youssef En-Nesyri: 19 milyon 500 bin avro (Fenerbahçe)

Gabriel Sara: 18 milyon avro (Galatasaray)

Elias Jelert: 9 milyon avro (Galatasaray)

Çağlar Söyüncü: 8 milyon 500 bin avro (Fenerbahçe)

Roland Sallai: 6 milyon avro (Galatasaray)

Muhammed Cham: 4 milyon avro (Trabzonspor)