Fenerbahçe maçı öncesi Lille'nin stadyumu kapandı: Çözümü UEFA buldu!

Fenerbahçe maçı öncesi Lille'nin stadyumu kapandı: Çözümü UEFA buldu!
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Fransa’nın Lille takımına konuk oluyor. Karşılaşma öncesi Lille'nin Stadyumunda değişi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edene Fenerbahçe, Fransa'nın güçlü ekibi Lille ile karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında gruplara kalmak isteyen sarı-lacivertliler, zorlu deplasmanda avantajı yakalayarak İstanbul'a dönmeyi amaçlıyor.

LİLLE-FENERBAHÇE MAÇININ OYNANACAĞI STADYUM DEĞİŞTİ

2024 Paris Olimpiyatları'nın yapıldığı Fransa'da, Lille'nin Stadyumu Decathlon Arena-Stade Pierre-Mauroy Olimpiyatlar için kullanıldığından Lille-Fenerbahçe maçı UEFA'nın verdiği kararla Valenciennes'deki Stade du Hainaut ile değişti.

yastik-kilifi-20.png

LİLLE'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

"Decathlon Arena Stade Pierre Mauroy'un aynı dönemde Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yapacak olması nedeniyle, 6 Ağustos Salı günü saat 20.30'da oynanacak LOSC-Fenerbahçe SK UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşması fiilen Valenciennes'deki Stade du Hainaut'a alınmıştır.

LOSC, bu yer değişikliği, DNLH'nin bu Avrupa maçını "risk altında" olarak sınıflandırması ve özellikle Olimpiyat Oyunları ve Vigipirate "Urgence attentat" planı için seferber olmaları nedeniyle yeterli sayıda güvenlik personeli ve kolluk kuvvetinin seferber edilmesinin imkansızlığı nedeniyle sizi bilgilendirmek ister, - Stade du Hainaut'un bu maç için kapasitesi, bu karmaşık bağlamda halkın kabulünü ve güvenliğini ve aynı zamanda etkinliğin mümkün olan en iyi şekilde düzenlenmesini garanti edebilmek için buna göre uyarlanacak ve azaltılacaktır. Bu karar, maçın organizasyonunda yer alan tüm taraflar arasında bu hafta yapılan birkaç toplantının ardından alınmıştır."