Filistin Olimpiyat Komitesi İsrail’in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndan çıkarılmasını istedi

Filistin Olimpiyat Komitesi İsrail’in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndan çıkarılmasını istedi
2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında Filistin, İsrail'in oyunlardan çıkarılmasını talep etti. Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise talebin görünür olmadığını doğruladı. Fransa İsrailli sporcuların 24 saat koruma altında olacağını duyurdu.

Filistin Olimpiyat Komitesi Thomas Bach’a konuyla ilgili bir mektup yazdı. Mektupta Gazze’deki Filistinli sporcuların sağlıkla ve güven ortamında seyahat edemediklerine değinildi. 400 Filistinli sporcunun İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü bilgisinin yer aldığı mektupta spor tesislerinin yıkıldığına, yoğun kısıtlama altındaki Filistinli sporcuların durumunun kötü oluşuna vurgu yapıldı.

İSRAİL OLİMPİYATLARDAN ÇIKARILSIN

paris2.jpg

Mektupta İsrail’in Paris’te düzenlenecek olan 2024 Paris Olimpiyat oyunlarından çıkarılması da ele alındı. Mektupta Birleşmiş Milletler Uluslararsı Adalet Divanı’nın İsrail’e yönelik ele aldığı görüşe de yer verildi. Bu görüşte İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin yasa dışı olduğuna dair olan kısmına atıfta bulunuldu.

Fransa İçişleri Bakanı da İsrailli sporcuların Olimpiyat oyunları süresince 24 saat kesintisiz, yüksek güvenlikle korunacağını söyledi.