Fransa'nın köklü kulübünü satın almak için Liverpool'un yıldızı kolları sıvadı

Fransa'nın köklü kulübünü satın almak için Liverpool'un yıldızı kolları sıvadı
Liverpool'un yıldızı Trent Alexander-Arnold, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes'ı satın almak için girişimlerde bulundu.

L'Equipe'in haberine göre, İngiliz sağ bek oyuncusu bir yatırım şirketi aracılığıyla Nantes'ın sahibi olma yolunda girişimlere başladı.

Trent’in babası Michael Arnold’un yatırımlarını yönettiği ve geçen yaz Nantes yönetimiyle ilk temasları kurduğu İngiliz ve Fransız basınında geniş yer aldı. Son günlerde de taraflar arasında yeni bir görüşme gerçekleşti. Ayrıca, Trent’in Nantes’tan önce St. Etienne ve Le Havre için de benzer satın alma girişimlerinde bulunduğu öğrenildi.

Görüşmelerde, Nantes’ın devralma teklifinin 100 milyon euroya kadar çıktığı, bu miktarın 80 milyon eurosunun ise peşin ödeneceği ifade ediliyor. Tarafların gelecek hafta tekrar bir araya geleceği belirtiliyor.

Nantes taraftarları ise, 2007’den bu yana kulübü yöneten Waldemar Kita’dan memnuniyetsizlik duyuyor. Kulübün ekonomik ve sportif zorluklarla karşı karşıya olduğu, yeni bir stadyum inşa edilememesi ve TV haklarıyla ilgili sorunların satış sürecini zorlaştırdığı vurgulanıyor.