Fransız futbol kulübü iflas etti

Fransız futbol kulübü iflas etti
143 yıllık Fransa'nın en köklü futbol kulüplerinden olan Bordeaux, mali sorumluluklarını yerine getiremeyecek duruma gelerek iflas etti.

Fransa'da 1881 yılında kurulan en eski futbol kulüplerinden birisi olan Bordeaux mali yükümlülüklerini yerine getiremeyerek resmi olarak profesyonel statüsünü kaybetti.
Fransız basınından Sud Ouest Girondins'in haberine göre, 1937 yılında edindiği profesyonel statüden vazgeçtiği bildirildi. 30 milyon euro zarara uğradığı öğrenilen kulübün oyuncularıyla sözleşmelerinin otomatik olarak sonlandırıldığı öğrenildi.

borddd.jpg


ÇOK AMA ÇOK DİPTEYİZ


Bordeaux efsanesi Alaine Giresse, yaşanan durumdan çok üzgün olduğunu belirten bir açıklamada bulundu. Açıklamasında; "Üzücü, hayal kırıklığı, hayal edilemez. Her şey... Bir kulübün inişleri ve çıkışları olabilir. Biz düşmemek için oynadık. Ama şimdi, bunun ötesine geçtik. Çok ama çok dipteyiz. Bunun bu kulübün başına gelebileceğini düşünmemiştim. Kaçınılmaz olarak kötü seçimlerden oluşan bir döngü vardı ve geldiğimiz nokta bu. Her açıdan hatalıyız" ifadelerini kullandı.