Futbolda 8 Numara Pozisyonu Ne Demek? Futbolda 8 Numara Hangi Mevkii? Dünyada En İyi 8 Numaralı Futbolcular

Futbolda numaralar bitmez. Bu haberimizde merak edilen sırt numaralarından 8’i ele alıyoruz. Futbolda 8 Numara Pozisyonu Ne Demek? Futbolda 8 Numara Hangi Mevkii? En İyi 8 Numaralı Futbolcular denince ilk hangi futbolcular akla geliyor?

FUTBOLDA 8 NUMARA POZİSYONU NE DEMEK?

Detaylı bir incelemeyle “Futbolda 8 Numara Pozisyonu Ne Demek?”, “Futbolda 8 Numara Hangi Mevkii?”, “Dünyada En İyi 8 Numaralı Futbolcular” sorularının yanıtlarını haberimizde ele aldık. 8 numara pozisyonundaki futbolcuların özelliklerinden biri skora direkt katkı sağlamaya yönelik hücum destekçisi olmaları. İki yönlü oynayabilmeleri beklenen 8 numaralı futbolcuların bulundukları pozisyonda hücuma katkı sağlamaları da beklenenler arasındadır. Gerekli anlarda defansa da deyim yerindeyse omuz vermekle mükellef olan bu oyuncular merkezin kontrolünü sağlayabilecek öngörü ve analitik düşünceleri hesaba katabilen oyuncular olmak zorunda. Oyunu merkezden kurarak santrafora gol atması yönünde verdikleri destekle şahane asistlere de imza atmaları beklentiler arasında yer alır.

futbol-forma-numara-8.png

FUTBOLDA 8 NUMARA HANGİ MEVKİİ?

Futbolda 8 Numara Pozisyonu Ne Demek? sorusunun yukarıdaki yanıtından hareketle Futbolda 8 Numara Hangi Mevkii? sorusunun yanıtı da benzer bir ifadeyle anlatılabilir. Buna göre 8 numaranın futboldaki karşılığı merkez orta sahadır. Oyun kurucu olarak orta sahanın sağ ve sol kanatlarında görev alan 8 numaralı oyuncu, oyunu iyi okuyup doğru aksiyonları alabilme özelliğine sahip olmak zorunda. İyi orta açabilmeleri, driplinglerde başarılı olabilmeleri, ileriye dönük paslarda deyim yerindeyse maestro efekti göstermeleri, üçüncü bölge paslarında rakibi bozmaları, ara paslarda savunmanın arkasına sorunsuz pas atabilmeleri eksende yer alır. Bu pozisyonda namı büyük futbolcuların oynadığı futbol, maçın seyir zevkini bir hayli artırır. Bu isimlerden, yani dünyada en iyi 8 numaralı futbolculardan söz etmek gerekirse şu isimler paylaşılabilir…

futbol-forma-numara-8-1.png

DÜNYADA EN İYİ 8 NUMARALI FUTBOLCULAR

Merkez orta sahanın efektif oyuncularından olan futbolcular, futbolda 8 numara pozisyonu ne demek? ve futbolda 8 numara hangi mevkii? sorusunun yanıtında gizli. Bu yanıtlardan hareketle de 8 numaralı formayı terleten ve sayısız başarıya imza atan bazı unutulmaz futbolcular şunlar:

Adres Iniesta, Frank Lampard, Steven Gerrard, Toni Kross, Kaka, Sandro Mazzola, Gennaro Gattuso, Gerson, Frank Rijkaard, Stoiçkov, Ljunberg, Xavi, Rooney.
Türkiye’de unutulmazlar arasında olan 8 numaralı futbolculardan biri de Tugay Kerimoğlu’dur.