Futbolda Devre Arası Kaç Dakika Sürer? Bir Maç kaç Dakika?

Oynandığı ilk günden beri pek çok farklı coğrafyada zirvede olan, kitlesi günbegün artarak devam eden futbolda devre arası kaç dakika sürer? Bir maç kaç dakika sürede sonlanıyor? sorularının yanıtlarını merak edenler için detaylar haberimizde…

FUTBOLDA DEVRE ARASI KAÇ DAKİKA SÜRER?

Öyle bir spor düşünün ki izleyicisinden seyircisine, teknik ekibinden oyuncusuna, malzemecisinden scout ekibine kadar; tüm bileşenleriyle önemli olmasın, kitlesini artırmaya devam etmesin… Bu eşsiz spor, tartışmasız futbol. Bünyesinde pek çok yapıyı barındıran büyük bir fenomen. Her takımın sahaya 11 futbolcuyla çıktığı, zorlu mücadelelere gebe olan süre içinde zekânın ve yeteneğin olmazsa olmaz olduğu bu köklü spora dair merak edilenler bir hayli fazla. Her ne kadar biliniyor, azımsanmayacak kadar fazla kişi tarafından takip ediliyor olsa da bilinmeyenleri de çok. Kimi kez futbolcuların mevkileri merak ediliyorken, kimi kez ofsayt nedir, ne demektir? sorusu da merak konusu.

En direk serbest vuruştan frikiğe, altı pas bölgesinden üçüncü bölgeye, stoperden liberoya, köşe gönderinden auta ve sayısız terimi içinde barındırıyor. Futbol bazen, gerek içinde olanlarca gerekse takipçilerince büyük bir dehliz olabiliyor. Bu hakikatler ışığında da bir futbol maçının süresi de merak edilenler arasında yerini alabiliyor. Bu yazımızda da bir futbol maçının süresini masaya yatırıyoruz. Buna göre futbolda devre arası kaç dakika sürer? sorusunun yanıtını merak edenler için yanıt net ve tek: 15 dakika. Peki, bir maç kaç dakika?

futbol.png

BİR MAÇ KAÇ DAKİKA?

Bir maç kaç dakika sürer? Devre arası 15 dakika süren futbol maçları iki yarı oynanır. Bu iki yarı sonrasında şayet oyun durmuşsa –ki illa ki topun oyunda oynanmadığı zamanlar olur- bu duran zaman da hesaba katılarak süre, olması gereken süreye tamamlanır. Futbolda devre arası kaç dakika sürer? in yanıtının 15 dakika olduğunu paylaştıktan sonra, 45 dakikadan iki ayrı yarı oynanmasıyla toplam süre 90 dakikaya tekabül eder. Bu süre totalde 90 dakika süresince topun oyun alanında oynanmasının gerekli olduğu süredir.

Oyun sakatlıklar, sahaya giren taraftarlar, hava şartları, olası elektrik kesintileri, sahaya atılan yabancı maddeler, futbolcular arasında, teknik ekip arasında, seyirciler arasında vd. çıkan kavgalar ve/veya büyük tartışmalar gibi olumsuz durumlardan ötürü durabilir. Topun taç, aut gibi nedenlerle dışarıda olduğu zamanlar da oyunun durduğu zamanlardır. İşte bu gibi durumlardan ötürü oyun durduğunda 90 dakikadan eksilen zaman uzatmalar olarak adlandırılır. Duran zamanın karşılığında uzatmalar oynanır. Bu duruma da futbol terminolojisinde 90+ denir.