Futbolda en iyi forma numaraları - Futbolda 11 numaralı oyuncular

Futbolda oyuncuların gerek sırt gerekse oyundaki numaraları çok önemli. Peki, futbolda en iyi forma numaraları ile futbolda 11 numaralı oyuncular denince hangi isimler akla geliyor?

FUTBOLDA EN İYİ FORMA NUMARALARI

Sporlar arasında futbol 1. sırada yer alan bir spor mu bilinmez ama futbolda en iyi forma numaraları merak edilen bir başlık. Yanı sıra futbolda 11 numaralı oyuncular kim? sorusunun yanıtı da merak konusu.

forma-numaralarianat-1.png

Futbolcuların sırt numaraları genel itibarla oynadıkları mevkii ile ilişkilendirilse de istedikleri forma numarasını (eğer oynadıkları takımda o numara müsaitse) alabiliyorlar. Futbolcuların oynadıkları mevkii ile ilişkilendirilen sırt numaraları şöyle:
1 – Kaleci
2 – Sağ Bek
3 – Sol Bek
4 – Sağ ya da Sol Stoper
5 – Sağ ya da Sol Stoper
6 – Defansif Orta Saha
7 – Sağ Kanat
8 – Sol Kanat
9 – Santrafor (Sağ ya da Tek)
10 – Ofansif Orta Saha, Orta Sahanın Ortası
11 – Forvet (Sol)
Bu numaraların dışında forma numarası olan oyuncuların sırt numaralarıyla oynadıkları mevkii değişkenlik gösterebilirken artık bu numaraları taşıyan futbolcuların pozisyonları da değişkenlik gösterebiliyor.

FUTBOLDA 11 NUMARALI OYUNCULAR

Futbolda en iyi forma numaralarının yanı sıra Futbolda 11 numaralı formayı terleten oyuncular da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Genel itibarla sol forvet pozisyonunda oynayan 11 sırt numaralı futbolcular denince akla bazı özellikli futbolcular geliyor. “En”ler arasında yer alan futbolda 11 numaralı oyunculardan bazıları şunlar: Johan Cruyff, Romario, George Best, Karl-Heinz Rummenigge, Hristo Stoichkov, Rivaldo, Marco van Basten, Gigi Riva, Ryan Gigs, Marc Overmars, Brian Ladrup, Mihajlovic, Didier Drogba, Nedved, Roberto Rivelino, Sylivan Wiltord, Miroslav Klose. Bu isimlerin arasında aslında 7 numaralı forma numarasıyla akıllara yer eden İspanyolların harika çocuğu lakaplı Raul Gonzales Real Madrid’den Schalke’ye transfer olduğunda, dolu olan 7 numaralı forma yerine 11 numaralı formayı sırtına geçirdi ve efsane gollerine kaldığı yerden Alman takımında da devam etti.
Türkiye’de 11 numaralı formasıyla efsane olan isimlerden bazıları da şunlar: Aykut Kocaman, Selçuk Yula, Metin Tekin, Daniel Amokhachi, İbrahima Yattara…