Galatasaray Lecce’yi mağlup etti

Galatasaray Lecce’yi mağlup etti
Dün akşam 20.30’da Avusturya’da 4. hazırlık maçını İtalya takımı Lecce ile tamamlayan sarı kırmızılı takım 2-1’lik galibiyet elde etti.

Linz Raiffen Arena’da dün akşam gerçekleşen mücadelede Galatasaray, Hakim Ziyech ve Wilfred Zaha’nın golleriyle galibiyet kazandı. Mauro Icardı maçın ikinci yarısında oyuna dahil olurken, goller 9. Dakikada Hakim Ziyech ile 40. Dakikada Wilfred Zaha’dan geldi.

Lecce ’nin golünü ise, 85. dakikada Kialonda Gaspar kaydetti.

Sarı kırmızılı takımın kampta olduğu bilinirken teknik direktör Okan Buruk’tan galibiyet sonrası açıklamalar geldi.

"TAKIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"

GS TV YouTube kanalına açıklamalarda bulunan Buruk, takımın hazırlık çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Takımın performansından mutlu olduğuna dikkat çeken teknik direktör açıklamasında;

“Bu maçlar için skor önemli değil. Kazanmak da bir moral oluyor aslında. Kazanma alışkanlığını tekrar ele geçirmek için bu maçları kazanmak, kazanmaya yakın oyun oynamak. Her geçen gün bunu artırarak gidiyoruz bence en güzeli bu. Çok şiddetli antrenmanlar yapıyoruz. Dün 2 antrenman yaptık. Bu maça gelip ilk yarıdaki performansları bizim için çok sevindirici. Hem yükleme yapıyoruz hem oyun anlamında neler yapabildiğimizi gösteriyoruz. Oyuncu bazında da ne kadar üzerine koyduklarını görüyoruz. Bu çok önemli bizim için. Oyuncularımızın performanslarının her gün üzerine koyarak gittiğini görüyoruz. O yüzden mutluyum, maçı kazandığımız için de mutluyum. Icardi ilk defa oynadı. 20-30 dakika arası gördü. Attığımız goller güzeldi. Çok fazla pozisyona girdik, çok daha fazla gol bulabilirdik. Rakibimize verdiğimiz pozisyonlar da oldu. Milli oyuncularımız geldi, onları bugün kullanmadık. Bir sonraki maç onlara da süre vermeyi düşünüyorum. Sadece işimize odaklandık. Sadece takımımıza, futbola, kazanmaya ve lige hazırlanmaya odaklandık. O yüzden çok iyi bir kadromuz var, çok iyi oyunculara sahibiz. Oyuncularımız da gerçek performansını bulduktan sonra daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

233053388-okan-buruk-galatasaray-lecce.jpg