'İki Efsanenin Başlangıcı': Messi ve Bebek Lamine Yamal'ın Fotoğrafları Ortaya Çıktı

'İki Efsanenin Başlangıcı': Messi ve Bebek Lamine Yamal'ın Fotoğrafları Ortaya Çıktı
Yıldız futbolcu Lionel Messi’nin henüz 16 yaşında olan Lamine Yamal’ı bebekken kucağına aldığı fotoğraflar ortaya çıktı.

Lionel Messi 2007 yılında Camp Nou'nun soyunma odasında bir yardım takvimi için düzenlenen fotoğraf çekimine katıldı. 2007 yılında 20 yaşında olan Barcelona’nın genç yeteneği Messi fotoğraf çekiminde, şu an 16 yaşındaki genç yetenek Limena Yamal’ı kucağına alarak poz verdi.

20 yaşındaki Messi, o yıllarda dünya futbolunda yavaş yavaş kendine yer edinmeye başlamıştı. Barcelona ve Arjantin milli takımında yaptıkları futbolseverleri büyülüyordu.

Şimdilerde İspanya’da bir genç yeteneğin ismi de oynadığı futbolla manşetleri süslüyor. Bu isim Lamine Yamal. Şu an 16 yaşında olan hem Barcelona’nın hem de İspanya milli takımının yıldız ismi 2007 yılında henüz bebekken, o dönemin yıldız ismi Messi’nin kucağında sevimli bir bebekti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda dün oynanan İspanya-Fransa maçında muhteşem bir gole imza atan Yamal turnuvanın tarihinde gol atan en genç oyuncu olma unvanını elde etmiş oldu.

İkilinin yıllar önceki fotoğrafı futbolseverlerin yüzünü güldürdü.

FOTOĞRAFIN HİKÂYESİ

messi2.webp

Messi ve Yamal'ın uzun süredir unutulan fotoğrafı, Yamal'ın babasının geçen hafta Instagram'da "İki efsanenin başlangıcı" notuyla paylaşmasının ardından yeniden gündeme geldi.

Fotoğraflar, Associated Press'te serbest fotoğrafçı olarak çalışan Joan Monfort tarafından çekildi. Genç yetenek Lamine Yamal, çekimlerin, Unicef'in Lamine'nin ailesinin yaşadığı Mataró kasabasında düzenlediği çekilişin ardından gerçekleştiğini söyledi.

Messi gibi Yamal da Barcelona'da forma giydi ve kulübün tarihinde ilk 11'de yer alan en genç golcü, aynı zamanda İspanya Ligi'nde gol atan en genç futbolcu oldu.