Klasik Yay Erkek Milli Takımı yarı finalde yarışacak!

Klasik Yay Erkek Milli Takımı yarı finalde yarışacak!
Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan milli okçuluk takımı, Kolombiya’yı 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Hindistan'ı 6-2 yenerek yarı finale yükseldiler.

Les Invalides'te düzenlenen okçuluk müsabakalarında, Türkiye milli okçuluk takımı Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşuyordu. Milli takım, Kolombiya'nın Andres Vera Hernandez, Jorge Enriquez ve Santiago Arcila'dan oluşan ekibiyle karşılaştı.

TÜRKİYE YARI FİNALE YÜKSELDİ

gnzbegmw0aeaekj.jpeg

İlk seti kaybeden milliler, sonraki iki seti kazanarak 4-2 öne geçti. Dördüncü seti Kolombiya kazandı, ancak son sette gösterdikleri başarılı performansla skoru 5-4 yaparak çeyrek finale yükseldiler. Çeyrek finalde Türkiye, Hindistan’ı 6-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

MÜSABAKA NASIL GEÇTİ?

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan milli takımda Mete Gazoz ilk atışında 10'dan vurdu. Sonraki 2 atışın sahibi Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış 9'dan vurdu. Ev sahibi Fransa ilk atışında 9' dan vururken, ikinci ve son atışında da 9'u vurdu. 2. Atışlarda ilk atış Abdullah' tan geldi ve 10dan vurdu, ukaş 2. Atısında yine 10dan vurdu, son atışıta ise mete gazoz 7den vurdu. Fransa'nın 2. Atışlar sonucunda ilk atışı 8 olurken, 2. Sinde 9u buldu son atıştan ev sahibi 10'u bulmayı başardı.

2.SET

2. sete eve sahibi Fransa atışlarıyla başlandı. Fransa ilk, ikinci ve son atışında 10'u vurmayı başardı. 3 tane 10'luk atışıta 2. sete iyi başladı. Türkiye 2. sette ilk atışında Mete ile 8'i buldu. 2. atışta Abdullah Yıldırmış 9'u bulurken son atışta Ulaş Tümer 7'yi vurdu.Fransa'ya geçen sırada ilk atışta yine 10 hedefi vuruldu. İkinci atış 8'de kalırken son atışta da 9 vuruldu. Bu seti kazanan Fransa sette 2-2'lik beraberliği garantilemiş oldu.Atışların sonucunda bu setin sonucu değişmeyecek olsa da Türkiye ilk atışında 10'u bulduktan sonra 2. atışında 9'da kaldı. Son atışta da 9'da kaşan Türkiye, seti Fransa'ya kaybetti.

3.SET

3. sete 2-2'lik eşitlikle giren takımlarda Türkiye ilk atışında Mete Gazoz'la 9'u vurdu. Abdullah Yıldırmış'ın 10 attığı maçta, son atışta Ulaş Tümer de 10'u vurmayı başardı. Fransa 3. sette ilk atışında 10'u vurmayı başardı. 2. Fransa atışında da 10'luk isabet bulundu ve son atışta 10 vurulunca Fransa sette 1 puan farkla önde devam etti.

Türkiye' de Abdullah Yıldırmış 10'u vurarak maçta ben de varım dedi ve devamında Ulaş Tümer'de 10'u vurmayı başardı. Mete Gazoz'un son atışıyla vurulan 9 işe birlikte Türkiye seti 58 ile tamamladı. Fransa'nın sıradaki ataşı 9 olurken, ikinci atışı 8'dr kaldı ve son atışında ise 10 atan Fransa 57'de kaldı. Skor 4-2'lik Türkiye’nin üstünlüğüyle sonlandı.

ADIM ADIM GALİBİYET GELDİ

Yarı finalde ev sahibi Fransa karşısında 3. set sonucunda 4-2 önde olan Türkiye sıradaki sette ilk atış Fransa'dan geldi. 9'la başlayan Fransa ikinci atışında 8'i bulurken son atışında 10'u vurmayı başardı. Türkiye'de Mete Gazoz bu setin ilk atışında 9'la açılış yaparken, Abdullah Yıldırmış 8'de kaldı. Üçüncü ve son atışında Ulaş Tümer 10'u vurmayı başardı. Fransa'ya geçen sırada ilk Fransa atışı 10 olurken, ikinci atış 9'u vurdu. Son Fransız atışında ise yine 10'u bulan Fransa sette etkili oldu.Türkiye Abdullah Yıldırmış ile ilk atışında 9 ikinci Ulaş Tümer'le 9, son atışta Mete Gazoz 10 attı. Bu sette ilk atışın 9 mu 10 olduğu soru işareti olarak net değilken, atışlar sonucunda Abdullah Yıldırmış'ın ilk atışı 10 puan olarak değer görmedi. Eğer 10 olarak kabul olsaydı direkt finale çıkacak olan Türkiye bir set daha oynamak durumunda kaldı.

SON SET

Son sette ilk atışı Ulaş Tümer yaptı ve Tümer 8'i buldu. Fransa hemen ardından 10'u bulmayı başardı. Abdullah Yıldırmış ile 10'u bulmayı başaran Türkiye'nin ardından Fransa 9 attı. Ardından Mete Gazoz 9'u buldu. Fransa son atışında 8'i atarak beraberliği yakalasa da merkeze en yakın atan takım olduğu için finale adını yazdıran taraf oldu.