Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Ali Koç'tan yabancı kuralı açıklaması

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Ali Koç'tan yabancı kuralı açıklaması
Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği, bugün bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında ise Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç canlı yayında konuşuyor: Hakem hataları kabul edilemez seviyede

Maçlardaki hakem hatalarının daha az olması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Ali Koç, "Türk futbolunun ilerlemesi için hakemlerin daha iyi olması ve hataların minimize edilmesi lazım. Türkiye'deki hata seviyesinin kabul edilemez bir seviyede olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki sezon için hataları haftalık olarak nasıl federasyonla istişare edebiliriz onu konuştuk. 50 tane talimat değişikliği oldu yeni federasyon gelince, onları değerlendirdik." dedi.

"BU SENE YÜZDE 28 KESİNTİ YAPILACAK"

Ali Koç'tan yabancı kuralı açıklaması - Norm Haber

"3 gelir kaleminin dağılımını TFF'den istemiştik. Geçmişte yüzde 22 kesinti yapılırken bu sene yüzde 28 kesinti yapılacağı bilgisini aldık TFF tarafından. Hafta içinde İçişleri Bakanlığı bir toplantı düzenledi. O toplantıya biz de katıldık. Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'ydı, çok faydalı oldu. Burada çok önemli olan şey rakip takım taraftarlarının maçlara medeni şekilde gidip gelmesi ile ilgiliydi"

YABANCI KURALI

Süper Lig'deki yabancı kuralıyla ilgili Kulüpler Birliği'nin bugünkü toplantısında bu konuyu görüştüklerini belirten Ali Koç, "Federasyonumuz 12'yi 14 yaptı. Fazla yabancı olan kulüplerimizi rahatlatmak için. Bazı kulüplerin 2-3 tane daha fazla yabancı oyuncusu var. Bu, onları kaydedemezsiniz demek. Bu kulüplerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye konuşmamız oldu. Onları aradık, Galler maçı için yolculuktalardı. İnince konuşacağız. Birkaç kulübümüz bu yükten nasıl kurtarabiliriz diye konuşmalarımız oldu. Herkes, sorunu olmayan kulüpler de sorunu olan kulüplere destek olunması gerektiğini söyledi. İnşallah onlara bir çözüm bulacağız." dedi.