Mourinho'dan Okan Buruk ve hakem ilişkisi üzerine açıklama: Arkadaş Olabilirler

Mourinho'dan Okan Buruk ve hakem ilişkisi üzerine açıklama: Arkadaş Olabilirler
Fenerbahçe'nin deneyimli teknik direktörü Jose Mourinho, Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından, hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özellikle Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un hakem Halil Umut Meler ile olan ilişkisi, Mourinho’nun gündemine oturdu.

Buruk’un hakem Meler ile arkadaş olup olmadığı sorusuna Mourinho, “Meslektaşım Okan’ın bu hakemle yakın arkadaş olduğunu bilmiyordum. Şimdi siz söyleyince öğrendim. Hakemler dürüst olduğu müddetçe başkanlarla, teknik direktörlerle, gazetecilerle arkadaş olabilirler” yanıtını verdi. Mourinho’nun bu yorumları, hakemlerin kişisel ilişkilerinin profesyonel dürüstlüklerini etkilememesi gerektiğini vurgulayan bir yaklaşımı ortaya koyuyor.

Mourinho, derbiye yönelik düşünceleri hakkında ise henüz bir değerlendirmede bulunmadığını belirtti. "Derbi maçı henüz düşünmedim. Dün onların oynadığı maçı izledim. Yapacak bir şeyim yoktu, yatağımdaydım ama ben henüz derbi maçı düşünmedim" dedi.

Maç sonu yaptığı sosyal medya paylaşımında ise Mourinho, Galatasaray derbisine dair ipuçları vererek, “Cumartesi görüşürüz” mesajını paylaştı. Bu paylaşım, derbinin yaklaşan heyecanını ve Mourinho’nun bu büyük karşılaşmaya olan ilgisini gözler önüne serdi.