Nihat Kahveci şok içinde kaldı

Nihat Kahveci şok içinde kaldı
Eski Beşiktaşlı ve A Milli futbolcu, yeni yorumcu Nihat Kahveci Fenerbahçe Kasımpaşa maçı ile Trabzonspor Beşiktaş maçını mercek altına aldı. Kahveci Fenerbahçe'de 3 kişiyi, Trabzonspor-Beşiktaş maçında da hakem Ali Şansalan'ı değerlendirdi.

Kontraspor'da konuşan Kahveci, önce; Fenerbahçe'nin defansif performansının yetersizliğinin altını çizerken Kasımpaşa'nın gol atamasa da Fenerbahçe ceza sahasına çok kolay girdiğine vurgu yaparak şu sözlere yer verdi.

"Ben Fenerbahçe'nin kendi 18'ine herhangi bir rakibin bu kadar kolay geldiğini görmedim. Gol yok ama çok kolay girdiler ceza sahasının içine. Fenerbahçe'nin 2-0'dan sonra durduğunu belirten Kahveci, "İrfan Can Kahveci oyuna girdikten sonra yine topu tuttu. Fenerbahçe gol yemediyse Kasımpaşa'nın son vuruşları yüzünden. Becao ve Çağlar da çok iyiydi." dedi.

Sarı lacivertlilerin oynadığı oyunun deplasmanda sancılı olabileceğine değinen başarılı eski futbolcu, Fenerbahçe taraftarının 10 yıldır beklediği şampiyonluğun önemine atıfta bulunarak, "Taraftar 10 yıldır Fenerbahçe'den şampiyonluk bekliyor. Seni güçlü oyun şampiyonluğa götürür ama bu futbolla bundan sonraki deplasmanlarda ne yapabilirsin bunu analiz etmen lazım" dedi ve takımın Becao, Çağlar ve İsmail Yüksek'in performansı için şükretmesi gerektiğini belirtti.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇININ ARDINDAN

Kontraspor Youtube kanalında Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesini de ele alan Kahveci, 1-1 biten maç sonrasında Beşiktaş'ın 79. dakikada Sevensson'un oyundan alınıp Onur Bulut'un girmesini olumsuz eleştirdi. Kahveci: "Beşiktaş eğer ikinci golü bulsaydı Trabzonspor demoralize olurdu. Beşiktaş'ın atacağı gol sayısı da 2'de kalmazdı. Onur Bulut, oyuna niye girdi bilmiyorum, anlamadım." yorumunda bulundu. Yanı sıra Okay Yokuşlu ile Mendy'nin iyi koşup iyi mücadele ettiğini dile getiren Kahveci, Beşiktaş'ın file bekçisi Mert'e de yer vererek, "Avusturya'ya karşı Euro 2024'te oynadığımız maçta çok güzel kurtarışlar yapmıştı ama bugün kalede iki tane Mert olsa Okay’ın kafa vuruşunu çıkaramazdı." dedi.

"BEŞİKTAŞ BU PUANLARI ARAR"

Şenol hoca devre arasında çok akıllı bir şey yaptı. Cihan‘la Draguş’u oyuna aldı çünkü Bardhi ve Orsic oyundan düşmüştü. Uğurcan inanılmaz performans gösterdi ama Beşiktaş bu iki puanı arar.

Beşiktaş'ın Trabzonspor deplasmanında kaybettiği 2 puanı ligin ilerleyen dönemlerinde arayacağının altını çizen Nihat Kahveci, maçın hakemlerini de deyim yerindeyse topa tuttu. "Hayatımda hakemlik yapmadım ama; yardımcı hakemleri, VAR’ı, AVAR’ı bana ver ben de yönetirim böyle maçı. Bu kadar kötü maç yönetmeyi nasıl başarıyorlar bilmiyorum. Yan hakem, orta hakeme bırakıyor. Orta hakem, dördüncü hakeme bırakıyor. Dördüncü hakem, VAR'a bırakıyor. VAR, AVAR'a bırakıyor. Hepsi bütün kararları birbirlerine bırakıyor. Böyle bir sistem mi olur ya? Biraz cesaretli olun! Gözünüzün önünde gördüğünüzü çalamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.