Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı: Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı!

Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı: Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı!
Geçtiğimiz günlerde futbolu bırakan Oğuzhan Özyakup, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a 1 Temmuz 2012'de transfer olan ve siyah-beyazlı formayı 10 sezon boyunca giyen Oğuzhan Özyakup, ardından Hollanda'nın Eredivisie ligindeki Fortuna Sittard'a geçiş yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise futbolu bıraktığını duyurmuştu.

İspanya basınından ESPN'e konuşan Oğuzhan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"DEVAM ETMEK İSTEMEDİĞİMİ BİLİYORDUM"

Oğuzhan Özyakup'tan emeklilik kararı sonrası ilk sözler- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Futbolu bırakma kararıyla ilgili konuşan Oğuzhan Özyakup, "Fortuna Sittard ile sözleşmemi uzatma konusunda görüşmeler yaptım ama bilinçaltımda zaten devam etmek istemediğimi biliyordum. Kendimden en iyi şekilde yararlanmak için her gün elimden gelen her şeyi yapmak isteyip istemediğimi düşünmeye başladım. Bir yerde sözleşme imzalamamın kendime, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara haksızlık olacağı sonucuna vardım." ifadelerini kullandı.

"PANİK ATAK RAHATSIZLIĞIM NÜKSETTİ"

Oğuzhan Özyakup Fortuna Sittard ile anlaştı! | Transfermarkt

Futbol hayatının bir bölümünde panik atakla mücadele ettiğini söyleyen Özyakup, "2015 yılında başladı. Atlatmak için çok çalıştım ancak daha sonra nüksetti. Daha pek çok futbolcunun bundan muzdarip olduğunu biliyorum. Hepsine, özellikle de genç çocuklara bu konuda insanlarla konuşmalarını tavsiye ediyorum. Yalnız değilsiniz. Kız kardeşim de bana yardımcı oldu ve birkaç hafta içinde mental koçla çalıştım. Bu bana çok yardım etti." şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla futbolu bıraktığını duyuran Özyakup, kariyerinde unutamayacağı anlar yaşadığını belirterek "Çok şanslıyım ki, hep hedefi ve hayalleri olan takımlarda oynama şansı yakaladım. Şampiyonluklar ve kupalar kadar özel, hiçbir zaman unutamayacağım maçlar oynadım. Geriye bakıp düşündüğümde çoğu futbolcuya nasip olmayacak anlara ve anılara sahibim. Ancak son 2 sezonda zor ve heyecanlı maçlar oynasam da artık oynadığım futbol tarzından mutlu olmadığımı ve istediğim noktanın uzağında olduğumu fark ettim. Son birkaç aydır da bu kararı almak için çok düşündüm." ifadelerini kullanmıştı.