Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde Çin'i elemeyi başardı

Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde Çin'i  elemeyi başardı
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız Çin'le yarı finale çıkma mücadelesi verdi. A Millilerimiz maçı 3-2 kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız Çin'le yarı finale çıkma mücadelesi verdi. A Millilerimiz maçı 3-2 kazandı.


1. SET


İlk sete her iki takım da kontrollü başladı. Çekişmeli ilerleyen sette son ana kadar her iki takım da bir ileri geçip bir geri düştü. İlk sette doğrudan 6 hata ile oynayan Türkiye, Çin'in ataklarına yer yer mani olsa da direkt olarak Çin takımını oyundan düşürmeyi başaramadı buna rağmen Çin'in ataklarını genel itibarla savuşturan A Milliler basit hatalarla ilk seti 26 dakikada 25-23 kaybetti.


2. SET


İkinci sete hızlı ve neredeyse hatasız başlayan A Milliler özellikle mükemmel servisleriyle dikkat çekti. Harika servisler sayesinde 3-0'lık seri yakalayan Türkiye Vargas'ın setteki ilk maçtaki 11. sayısıyla 2-7'lik farka ulaştı. Daha sonra Çin biraz toparlanarak farkı indirmeyi başardı. Bu sette Cansu Özbay'ın sakatlığı korkutsa da Cansu kısa zamanda toplandı. Setin 20. sayılarına Türkiye önde girerken Çin farkın açılmasına izin vermedi ama Meliha Diken'in peş peşe aldığı iki sayı seti 24-21'e çıkardı ve Zehra Güneş sette son sözü söyleyerek 26 dakika süren sette maçı 1-1'e getirmeyi başardı ve set 25-21 sona erdi.


3. SET


3. sete de hızlı başlayan Türkiye bir anda skoru 2-4'e çıkarsa da Çin'in serisi ve Türkiye'nin tek sayısı skoru 5-5'e taşıdı. Hande Baladın'ın etkili performansı ve ardından Vargas'ın eysi farkı 3'e çıkardı. Sonrasında deyim yerindeyse rüzgarı arkasına alan A Milliler peş peşe güzel sayılar kazanarak skoru 6-11'e taşıyınca Çin mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde her iki takım karşılıklı servis ve manşetlerde yer yer başarılı olup yer yer hata yaptığı için başa baş bir görüntü çizdi. Bu sette sürekli 2 ya da 3 sayı önde devam eden Türkiye 20'li sayılara Vargas'ın şahane smacıyla ilk ulaşan taraf oldu. Devamında muhteşem bir ralliyle sahne olan sette yine Vargas sahneye çıktı ve skoru 22-19'a çıkardı. Bundan sonra oyun disiplininden kopmayan A Milliler seti zorlansa da Ebrar'ın muhteşem smacıyla 26-24 almayı başardı.


4. SET


4. sete iyi başlayamayan A Milliler, 2-0 geriye düşse de kısa sürede beraberliği yakaladı. Skor 12-4'e geldiğinde Daneile Santarelli'nin molası geldi. Moladan sonra farkı epeyce kapatan milliler skor 21-17'ye gelene kadar Çin'e zor anlar yaşattı ve adeta "seti bırakmayacağım!" mesajını verdi. Çin de kontrolü elinde bulundurmaya çabalarken Meliha'dan gelen muhteşem savunma Çin'e mola aldırdı ama Çin seti 25-21'le 26 dakika sonunda kazanarak maçta durumu 2-2'ye taşıdı.


FİNAL SETİ


Final setine iki takımda başa baş bir oyunla giriş yaptı ancak Çin biraz daha organize ataklarıyla skoru 4-2'ye çıkarmayı bildi. Savunmada Meliha'nın etkili oyunu hücumda Vargas'ın şahane smaçlarıyla birleşince Türkiye Çin'e zor anlar yaşatmayı başardı. Vargas'ın etkili servisini güzel savuşturan Çin, dönen topta yine Vargas'ın etkili smacına "dur!" diyemedi ve Vargas sette skoru 4-4'e taşımayı bildi. Türkiye'nin 2-0'lık serisine Çin şüpheli olan top taşımalı müdahalesiyle 5-2 öne geçti. Devamında her zamanki gibi Elif'in muazzam plasesi tekrar beraberliği getirdi. Bundan sonra Çin'in peşisıra gelen hataları skoru lehimize 5-7'ye taşıdı. Bundan sonra her iki takım da sırayla sayıları hanelerine yazdırdı. İlk 10. sayıya Çin'in ulaşmasından sonra Vargas yine sahneye çıktı ve skoru 10-10'a taşıdı. Sonrasında yine Melissa Vargas'ın sahne almasıyla skor leyhimize 11-12 oldu. Maç sayısı için yemeden sadece 2 sayıya ihtiyacı olan Türkiye'nin bu ataklarından sonra Çin'in molası geldi. Mola dönüşü bir hata daha yapan Çin topu dışarı attı ve yine molaya gitti, mola dönüşünde Vargas maç sayısından önceki sayısıyla salonu adeta ayağa kaldırdı ve final sayısını da alarak Türkiye 12-15'lik galibiyetle yarı finale çıktı.