Olimpiyatlarda Arjantin-Fas Gerginliği

Olimpiyatlarda Arjantin-Fas Gerginliği
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları olaylı başladı. 26 Temmuz Cuma günü futbol dalıyla start veren oyunlarda Arjantin ile Fas arasındaki müsabaka oyunların güzelliğine kötü bir gölge düşürdü.

Arjantin ile Fas arasında oynanan futbol maçında çıkan olaylar olimpiyatların saygın ruhuna çelme taktı. Saint-Etienne'deki Geoffroy Guichard Stadı’nda karşılaşan Arjantin ile Fas maçında yaşanan gerginlik dünya kamuoyunda olumsuz eleştirilere mahal verdi. İlk yarının uzatma dakikalarında 1-0 öne geçen Fas devreyi 1-0 önde tamamladı. Hemen ardından gelen 2. Fas golüyle yıkılan Arjantin A Milli Futbol Takımı 68. Dakikada skoru 1’e indirdi. Daha sonra maçın uzatma dakikalarında Güney Amirka temsilcisi, Copa America’nın son şampiyonu Arjantin bir gol daha bularak durumu 2-2'ye getirdi.

TARAFTARLAR SAHAYA İNDİ

o1.jpg

Maçın son düdüğüyle birlikte taraftarlar sahaya indi. Ardından futbolcular ve hakem heyeti soyunma odasına girdi.

ARJANTİN’İN GOLÜ MAÇ SONRASINDA İPTAL EDİLDİ

Müsabaka sonrasında ilginç bir olay daha yaşandı. Maçın ardından yapılan VAR incelemesi sonrasında Arjantin’in golü geçersiz sayıldı ve takımlar tekrar sahaya çıkıp 3 dakika daha maç yaptı. Son 3 dakikada gol sesi çıkmayınca Fas müsabakadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış oldu.


DİĞER MAÇLARIN SONUÇLARI

İlk gün alınan diğer onuçlar şöyle:

Özbekistan-İspanya: 1-2

Gine-Yeni Zelanda: 1-2

Irak-Ukrayna: 2-1

Japonya-Paraguay: 5-0

Fransa-ABD: 3-0

Mali-İsrail: 1-1

Mısır-Dominik Cumhuriyeti: 0-0