Olimpiyatlarda sporculardan öne çıkan performanslar

Olimpiyatlarda sporculardan öne çıkan performanslar
Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türk sporcular, yüzmede Kuzey Tunçelli ve atletizmde Ersu Şaşma ile finale yükselirken, okçulukta Elif Berra Gökkır çeyrek finalde, boksör Buse Naz Çakıroğlu ise yarı finalde mücadele edecek.

Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte serisini birinci tamamlayarak Türkiye'nin ilk Olimpiyat yüzme finalisti oldu. Madalya için bugün saat 19.37’de yarışacak. Ersu Şaşma, sırıkla atlama elemelerinde başarılı olarak finale yükseldi. Madalya mücadelesi yarın saat 20.00’de yapılacak.

SPORCULAR ÜLKEYE FİNAL COŞKUSU YAŞATACAK

2024-paris-olimpiyatlari-turk-sporcular-ne-zaman-yarisacak-gazete-minos-izmir00.webp

Okçulukta Elif Berra Gökkır çeyrek finalde elendi. 17 yaşındaki sporcu, son 16’da Japon rakibini yenmişti. Paris 2024 erkekler tenis finalinde Novak Djokovic ile Carlos Alcaraz saat 14.00’te karşılaşacak. Maç TRT Spor ve Eurosport’tan yayınlanacak. Boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo çeyrek finalinde galip gelerek yarı finale yükseldi. Final maçı 6 Ağustos akşamı. Busenaz Sürmeneli, çeyrek finalde elendi. Ayrıca, Burak Akbay yol bisikletinde ve judoda madalya kazanılamadı. Yelken ve atıcılıkta da çeşitli sonuçlar elde edildi.