Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk boksör ringe çıkmadan elendi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk boksör ringe çıkmadan elendi
Türkiye'yi boks branşında temsil edecek olan sporcularımızdan boksör Tuğrulhan Erdemir, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ringe çıkamayacak.

Daha önce 2023 yılında Polonya'daki Avrupa Oyunları'nda 71 kiloda bronz madalya alıp Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarışmaya hak kazanan Tuğrulhan Erdemir, önceki doping davasını kaybettiği için Olimpiyat'larda ringe çıkma şansını kaybetti.


Tuğrulhan Erdemir CAS'ta devam eden davasını kaybettiğini olimpiyat oyunlarında çekilen kuralarda adını görmeyince öğrendi. Tartıya alınmayan Erdemir'e durum bildirildi ve ringe çıkmadan elenmiş oldu.


17 Şubat'ta Tuğrulhan Erdemir'den test ile alınan numunede yasaklı madde tespit edildi. Bu maddenin adının "hidroklorotiyazid" olduğu öğrenildi. Bu madde 2024 WADA Yasaklılar listesinde diüretik ve maskeleme maddesi olarak yasaklanmıştı.


WADA Paydaş Bildirimi'nin uyarması sonucunda ITA Tuğrulhan Erdemir'i Uluslararası Boks Birliği (IBA) Anti-Doping Kuralları (IBA ADR) Madde 2.1 uyarınca anti-doping kuralının ihlali gerekçesiyle suçladı. Erdemir böylelikle doping alma suçundan geçici bir uzaklaştırma aldı. Erdemir CAS ADD'den uzaklaştırmanın kaldırılması için başvuruda bulundu.