Sen Nehri'nde yüzen Alman sporcular hastalandı

Sen Nehri'nde yüzen Alman sporcular hastalandı
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları dün itibariyle sona ererken ardından konuşulacak ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Alman konfederasyon, Sen Nehri'nde yüzmede yarışan Alman sporcuların hastalandıklarını açıkladı.

Paris Olimpiyat Oyunları kapsamında dünyanın dört bir yanından binlerce sporcu çeşitli alanlardaki karşılaşmalarda bir araya gelirken dün itibariyle olimpiyatlarda son gelindi. Yarışmalarda pek çok unutulmaz anlar yaşanırken ülkemizi temsil eden sporcuların altın madalya kazanamadıkları bir olimpiyat süreci yaşandı.

Yüzme yarışmalarının Sen Nehri'nde gerçekleşmesi tartışmalara neden olurken yarışan sporcuların hastalandıkları yönünde Almanya'nın Olimpiyat Sporları Konfederasyonu'ndan açıklama geldi.

69818967-906.jpg

SEN NEHRİ'NDE YÜZMEK YÜZ SENEDİR YASAK

Yüzmenin yüz senedir yasak olduğu Sen Nehri'nde yarışmaların düzenlenmesi tartışmalara neden olurken, Alman yüzücüler sosyal medya hesaplarından yaşadıkları zorluklardan bahsettikleri açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe'nin haberine göre, Alman yüzücü Leonie Beck sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Sen Nehri'ndeki kadınlar 10 kilometre yarışından sonra hastalandığını duyurdu.

Instagram'dan kinayeli bir ifadeyle "Sen'in su kalitesi onaylandı" diye paylaşım yapan Beck, "Dün dokuz kez kustum + ishal" diye yazdı.
Alman Olimpiyat Sporları Konfederasyonunun açıklamasında, "Bulantı, kusma ve ishal şikayetleri bulunan iki Alman kadın yüzücü (Cuma günü) ayakta tedavi edildi. Bu sabah itibarıyla kendilerini çok daha iyi hissediyorlar. Benzer semptomlar gösteren bir başka yüzücü ise hâlihazırda Alman doktorlar tarafından tedavi ediliyor" ifadeleri yer aldı.

69914401-906.jpg

Aynı zamanda olimpiyat oyunları sırasında bazı yarışların su kalitesi istenilen düzeyde olmadığı için iptal edildiği öğrenildi.

Türkiye'yi temsil eden milli yüzücü Kuzey Tunçelli konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken, "Sen Nehri'nde yüzmek gerçekten hiç rahat değildi. Her saniye çıkmayı düşündüm. Kulacımı attığım zaman pislikten midir bilmiyorum elimi göremiyordum, o kadar bulanıktı su. Ve gerçekten rahatsız edici bir durumdu" ifadelerini kullanmıştı.

Tunçelli açıklamasının devamında, "Gerçekten çok büyük bir risk yani hastalanmak, bu hastalığı atlatabilmek hem sporcuya hem sporcunun gelişimine hem de benim genç yaşımda gerçekten büyük risk" diye eklemişti.