Sporda şiddet! Antalyaspor Başkanı'nın koruması hakeme saldırdı, PFDK'ya sevk edildi

Sporda şiddet! Antalyaspor Başkanı'nın koruması hakeme saldırdı, PFDK'ya sevk edildi
Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Antalyaspor-Hatayspor maçında Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe'nin koruması maçın hakemi Atilla Karaoğlan'a saldırdı ve PFDK'ya sevk edildi.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe'nin koruması, karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

TFF'den yapılan açıklamada, Sinan Boztepe'nin 25 Ağustos 2024 tarihinde oynanan müsabakada "talimatlara aykırı hareket", "sportmenliğe aykırı hareket", "tehdit" ve "hakeme hakaret" gibi suçlamalarla disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Başkan Boztepe'nin yanı sıra, Antalyaspor görevlisi Abdulkadir Aydın da "talimatlara aykırı hareket", "saldırı" ve "hakaret" suçlamalarıyla PFDK'ya gönderildi.

Karar, 27 Ağustos 2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak uygulamaya konulurken, olayla ilgili nihai değerlendirme PFDK tarafından yapılacak. Yaşanan bu olay, Süper Lig'de sporun ruhuna aykırı hareketlerin ne denli ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.