Tayvanlı boksör Lin cinsiyet tartışmasına karşı tavır alıyor

Tayvanlı boksör Lin cinsiyet tartışmasına karşı tavır alıyor
Boksör Lin Yu-ting, altın madalya mücadelesi öncesinde Olimpiyatlarda devam eden cinsiyet tartışması hakkında konuştu ve cinsiyetiyle ilgili spekülasyonlara yanıt verdi.

Cezayirli boksör Imane Khelif ve boksör Lin'in ringdeki zaferleri Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük tartışmalarından biri haline geldi. Tayvanlı boksör Lin Yu-ting kendisine yönelik cinsiyetinin erkek olduğu iddiasına üzülerek ve sert çıkarak yanıt verdi.

Tayvanlı boksör Tayvan televizyon kanalı CNA'ya verdiği röportajda, "Elbette bazı açıklamaları okumak sinir bozucu ama başkalarının ne söylediğini kontrol edemiyorum." ifadelerine yer verdi. 28 yaşındaki boksör "Bazen tuvalete gittiğimde insanlar bana şunu soruyor: 'Bu doğru mu?' Sonra onlara benim bir kadın olduğumu söylüyorum." dedi.

İKİ İSİM DE GEÇEN YIL BELİRSİZ CİNSİYET TESTLERİNDEN SONRA ŞAMPİYONADAN ÇIKARILMIŞTI

Her iki kadın da geçen yıl Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından belirsiz cinsiyet testleri sonrasında dünya şampiyonasından çıkarıldı. IBA'nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) dışında kalması ve Olimpiyat boks müsabakasının IOC tarafından düzenlenmesi nedeniyle Khelif ve Lin'in Paris'te yarışmasına izin verildi.