TFF'de yeni başkan belli olacak

TFF'de yeni başkan belli olacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni başkanını seçmek üzere harekete geçiyor. Ankara'daki bir otelde düzenlenecek genel kurulda Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF başkanlığı için yarışacaklar.

Ankara'da bir otelde saat 11.00'de düzenlenecek Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda, mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi yapılacak. Toplam 321 delege, seçimde oy kullanabilecek. Toplantıda 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 döneminin hesapları ibraya sunulacak. 1 Haziran 2024 ile 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçe de onaya sunulacak. Bütçe faaliyetlerinin ardından başkanlık seçimine başlanacak.

İLK TOPLANTIDA SALT ÇOĞUNLUK ARANACAK

TFF'nin Genel Kurul çağrısına göre, kongrenin toplanmasına ilişkin kurallar gereği, ilk toplantıda salt çoğunluk (161 delege) sağlanacak. Eğer ilk gün çoğunluk elde edilemezse, genel kurul bir sonraki gün delege tam sayısının üçte biriyle (107) toplanabilecek. İkinci oturumda da çoğunluk sağlanamazsa, genel kurul 26 Temmuz'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

yeni-proje-71.png

TFF, başkanlık seçimi için adaylık başvuru süresinin (11 Temmuz) sona ermesinin ardından 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada; mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvurularının kabul edildiğini bildirmişti. Servet Yardımcı, 10 Temmuz'da adaylık başvurusunun kabul edildiğini duyurmuş, ancak 11 Temmuz'da sosyal medya hesabından başkanlık adaylığından çekildiğini açıklamıştı.

YENİ BAŞKAN 2027'YE KADAR GÖREVDE OLACAK

yeni-proje-70-001.png

Başkanlık için yarışacak olan 3 adayın seçime katılabilmeleri için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları gerekiyor. Her delege, bir başkan adayı için imza verebiliyor. Yeni TFF Başkanı, seçilmesi durumunda Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.