Trabzonspor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

Trabzonspor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı
2024-2025 Trendyol Süper Lig'ine etkili başlayan Beşiktaş, yakın zamanda Abdullah Avcı'yla yollarını ayırıp Şenol Güneş'le devam etme kararı alan Trabzonspor ile karşılaştı ve maçtan etkili taraf olmasına rağmen 1-1'lik skorla ayrıldı.

Maça ortada başlayan iki ekip, ilk dakikalarda; daha çok birbirini tartan taktik anlayışını yansıtan bir futbol oynadı. Ev sahibi ekibin nispeten konuk ekibin sahasında sürdürdüğü ilk 10 dakikada net pozisyonlara sahne olmayan maçta, tempo; 13. dakika ile biraz artış göstererek tribünleri heyecanlandırdı.

PEŞ PEŞE ÇIKAN KARTLARIN ARDINDAN 10 KİŞİLİK TRABZONSPOR'DA GOLÜN ADI: OKAY YOKUŞLU

Edin Visca 13. dakikada Rafa Silva'ya arkadan yaptığı tartışmasız net faulüyle Var incelemesinin ardından direkt kırmızı kart gördü.

Masuaku'nun ise Enis Bardhi'nin 15. dakikada ayağına basmasıyla Trabzon tribünleri kırmızı kart istediyse de, kartın rengi sarı oldu.

10 kişi ile oyanan ev sahibi ekip, bu faulün ardından 16. dakikada serbest vuruş kullandı ve açılan ortada Okay Yokuşlu'nun harika kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Maçın 25. dakikasından itibaren üçüncü bölgede etkili paslarla varlık gösteren ve dakika 29 olduğunda konuk ekibin sağ kanattan yaptığı pas hücumunda Rafa Silva'nın şutu etkili olsa da golle sonuçlanmadı.

GOL "GELİYORUM" DEDİ VE...

Maçın 34. dakikasında ilk korneri siyah beyazlılar kullandı ve auta çıkan topun oyuna tekrar girmesiyle Beşiktaş, top yapmakta zorlanan ev sahibi ekibi zor duruma sokmayı başardı. Rafa Silva'yla ceza sahasında etkili olan kara kartallar yıldız oyuncunun şutunda Uğurcan'ı geçemediyse de yine sağ kanattan harika ataklarını ve paslaşmalarını sürdürdü ve Jonas Svensson'un asistiyle, Gedson Fernades'in de şutuyla skoru eşitledi.

GOL YEMEMEK İÇİN DİRENEN EV SAHİBİ

Özellikle maçın 28. dakikasından itibaren siyah beyazlıların baskısına ve pas organizasyonuna "dur" diyemeyen Trabzonspor 2. golü yememek üzerine bir prensiple maçı sürdürdü ve Uğurcan 51. dakikada Joao Mario'nun muazzam şutunu auta çelerek takımına rahat bir nefes aldırdıktan sonra maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

2. YARI

Beşiktaş'ın santrasıyla başlayan 2. yarıda siyah beyazlılar Trabzonspor'a adeta top göstermedi ve peşi sıra gelen sağlı-sollu ataklarla, kapanan ev sahibi ekibe karşı tartışmasız bir üstünlük sağladı.

67. dakikada Rashica yerine Semih'i, El Musrati'nin yerine Muci'yi oyuna alan Beşiktaş teknik direktörü Van Bronckhost, 2. golü beklediğini gösteren bu hamlesinin meyvesini almak için takımını hücum ataklarındaki yönlendirmeleriyle baskılı oynatarak dikkat çekti.

2. yarıyı tek kale oynayarak sürdüren Beşiktaş aradığı golü bulmak için Trabzonspor'a zor anlar yaşatmayı sürdürdü ve etkili ataklarıyla Trabzonspor kalesini her fırsatta yokladı ama beklediği golü bulamadı.

79. dakikada Beşiktaş'ta Svensson ve İmmobile'nin yerine oyuna Uduokhai ve Onur girdi. Trabzonspor'da ise Banza oyundan alındı, yerine yeni transfer Muhammed Çam girdi. 86. dakikada kenar yönetime oyundan çıkmak istediğini söyleyen Fernandes yerini 87. dakikada Salih'e bıraktı.

CİHAN YERE YIĞILDI, YÜREKLER AĞZA GELDİ

Cihan'ın 88. dakikada Uduokhai'yle çarpışmasının ardından yere sert bir biçimde düşmesi sonrasında hareketsiz kalması yürekleri ağızlara getirdi ve 19 yaşındaki genç oyuncu sedyeyle oyundan çıkarak yerini Ozan'a bıraktı. Bu beklenmedik sakatlık her iki takımın birer oyuncu daha değiştirme hakkını doğurdu. 95. dakikada Dragus'un yerine Lundstram ve 6. değişiklik olarak da Trabzonspor'da Eren yerine Arif oyuna girdi.

Bundan sonra da, bundan önceki gibi kaliteli ataklarını eksiltmeyen Beşiktaş 3 maçlık galibiyet serisini Trabzonspor deplasmanında beraberlikle sonlandırdı ve nefis paslaşmalar ve taktikle oynayan konuk ekip, kapanan Trabzonspor deplasmanında 2 puanı bıraktı. Bu heyecanlı müsabaka 1-1'lik eşitlikle sonlandı.